• Startpunt:
  Nuth
  http://webshop.vvvzuidlimburg.nl/WebShop.Product.d9dbb39d-0881-4cbb-8936-c44720f3ce48.htm Verken de dorpen met hun authentieke kernen in de gemeente Nuth te paard. De vele maneges maken de keus niet moeilijk om te paard er op uit te trekken. Maak kennis met de wisselende uitzichten vanuit de kronkelende ruiterpaden.
  Naar de website
 • http://www.pietersheim.be Gelegen aan de rand van het Nationaal Park “Hoge Kempen” is Domein Pietersheim de meest zuidelijke toegangspoort. Met zijn 12de eeuwse waterburcht (winnaar Vlaamse Monumentenprijs 2010), speeltuin, kinderboerderij, fietsverhuur, kabouterpad en boerderij- en natuurlessen biedt Pietersheim een combinatie van recreatieve en educatieve mogelijkheden. Groepen tot 68p kunnen goedkoop overnachten in het verblijfscentrum. Kinderboerderij en speeltuin: Gratis toegang!
  Naar de website
 • Startpunt:
  Limburg (BE, diverse plaatsen)
  http://www.toerismelimburg.be/fietsen

  Het Limburgse fietsroutenetwerk leidt je van de uitgestrekte Kempense bossen in het noorden tot de heuvelachtige Voerstreek in het uiterste zuiden. 2000 km fietsplezier doorheen heel Limburg over veilige en hoofdzakelijk autovrije fietspaden.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Bocholt
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/202537/fietsroute-bierroute-limburgse-kempen.nl

  De Limburgse Kempen heeft vier ambachtelijke brouwerijen waaronder de twee familiebrouwerijen Martens en Sint-Jozef. Zij brouwen o.a. Martens Pils, Sezoens, Pax Pils, Limburgse Witte en Bosbier. Breng een bezoek aan het Bocholter Brouwerijmuseum, het grootste brouwerijmuseum van Europa.

  Naar de website
 • http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/active-outdoor/spetterende-activiteiten.aspx Je wilt ontspanning en avontuur op het water? Dan is Zuid-Limburg de perfecte bestemming voor je! Verken de ‘ongerepte’ Grensmaas per kajak, kano of raft. Liever zelf het water ingaan? Dan kun je in de (buiten)zwembaden een duik nemen.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Rijckholt (tussen Gronsveld en Eijsden)
  http://www.raymondoostwegel.nl/Aubeli.htm Deze fietsroute leidt je door het Zuid-Limburgse en Belgische heuvelland naar het mooie stadje Aubel. Daar ligt op de hoek van de markt een leuke tearoom annex pâtisserie (“Jean-Pierre”), waar je heerlijk gebak en de beroemde zelf gemaakte macarons kunt proeven.

  ’s Zondagochtends vindt er de bekende zondagmarkt plaats met lekkere streekproducten uit de Voerstreek en het Land van Herve.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Heusden-Zolder (B)
  http://www.routeyou.com/route/view/430966/fietsroute-vijvergebied-de-wijers-de-groene-lus.nl Een afwisselende fietsroute door bossen en weides, langs domeinen, kastelen en restanten van een rijk mijnverleden.
  Naar de website
 • http://www.wasserburgen.de/rur/

  De Rur-Ufer-Radweg is een 170 km lange bewegwijzerde fietsroute tussen de Hoge Venen en de monding van de rivier de Maas in Roermond Nederland. Deze route is een zeer familievriendelijke route.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Meer van Warfaaz
  http://www.lacdewarfaaz.be Verhuur van waterfietsen, kinderspeeltuin, visrecreatie en brasserie-tearoom-restaurant. Groot terras op de oever van het meer.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Herzogenrath
  http://www.erlebnisradtour.de/radtouren/tagestouren/kohle.htm

  Beleef met ons deze interessante en afwisselende fietstour. Op het spoor van kolen, ziet u letterlijk de uitwerkingen van de mijnbouw. Langs bergen en meren vindt u overal sporen van kolenafval. Ga met ons omhoog op de Indemann en kijk uit over de fantastische ‘Inden’.

  Toerlengte: ca. 55 km

  Naar de website
 • Startpunt:
  Malmedy
  http://www.liegetourisme.be/nl/component/ftpl/?view=circuits#cdf_id_circuit=3348 Met deze interessante en verrijkende wandeling gaan wij op ontdekking in onze eigen stad en wijzen we op de belangrijkste aspecten van de bezochte plaatsen. De geschiedenis van de streek rond Malmedy staat dus in de focus. We nodigen u uit op een klijn ontdekkingstochtje door deze regio. Kom maar mee, u gaat er zeker geen spijt van krijgen!
  Naar de website
 • Startpunt:
  10 vertrekpunten in de provincie Luik
  http://www.awtenl.be/itin%C3%A9raire-de-randonn%C3%A9e/ De AWTE (Association Wallonne de Tourisme Equestre - Waalse Vereniging voor Ruitertoerisme) verbindt de ruiterlogies door middel van onderhouden en te vertrouwen wandelpaden voor ruiters, mountainebikers en een variant voor het mentoerisme.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Parkeerterrein Höller Mühle
  http://www.indeland.de/index.php?id=58 De Sophienhöhe is een stortberg die ontstaan is door het storten van de deklagen in de bruinkoolgroeve Hambach. De top van de berg ligt 290 meter boven de zeespiegel. Uitzichtpunten, grillhutten, twee wildhekken en een speelplein garanderen een geslaagde gezinsuitstap. Het bewegwijzerde netwerk van meer dan 100 km nodigt uit tot een wandeling midden in de natuur.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Domein van Wégimont
  http://www.provincedeliege.be/nl/node/6718 Dit recreatiedomein rond het kasteel omvat een zwembadencomplex, 7 vijvers, een ludiek zwembad met een waterglijbaan, een speelplein, een kanovijver, een gezondheidsparcours, een arboretum en een kampeerterrein.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Blausteinmeer Eschweiler
  http://www.blausteinsee.com Het Blausteinmeer is een perfecte recreatiebestemming. U kunt er met een zeilboot of surfplank het water op. Of een duik in het meer nemen. Ook zwemmen is in de nabijheid van de oever in een beperkte zone toegestaan. Op het waterpodium vinden muziek- en theatervoor-stellingen plaats. Terrassen en promenades nodigen uit tot ontspanning.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Waimes
  http://www.liegetourisme.be/nl/component/ftpl/?view=circuits#cdf_id_circuit=8568

  De veenroute doorkruist het plateau van de Hoge Venen,

  het hoogste gebied van België en voert langs heidevelden

  en beekjes ter ontdekking van het laatste intact bewaarde

  veen van het land. Een prachtig fietsparcours voor

  natuurliefhebbers…

  Naar de website
 • Startpunt:
  Polfermolen / Valkenier Valkenburg (parkeerplaats)
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=6 Valkenburg a/d Geul is de startplek van deze prachtige fietsroute die u langs majestueuze kastelen in het Limburgse Heuvelland leidt. De route voert ondere andere langs dorpjes als Mechelen, Epen en Margraten. Zuid-Limburg is een prachtige fietsregio. De regio is hier op z’n mooist: glooiende groene hellingen en uitgestrekte plateaus, afgewisseld met karakteristieke dorpjes en stromende beken. En altijd wel een zonnig terrasje in de buurt, waar u even heerlijk kunt uitrusten.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Smeermaas (Lanaken), Kotem (Maasmechelen)
  http://www.toerismelimburg.be/content/kajak-maasland-lanaken Het best geniet je van de prachtige Maas op het water zelf! Huur een kajak, kano of raft en vaar op eigen tempo de Maas af. Tochten van 6 tot 21 kilometer zijn er mogelijk, met verschillende vertrek- en aankomstlocaties. Of wat te denken van een sfeervolle avondrafting met aansluitende barbecue?
  Naar de website
 • Startpunt:
  Lontzen
  http://www.eastbelgium.com/nl/ontspanning/wandelen/plezierwandelingen/langs-het-water/lontzen-kelmis/ Het meertje en de stortbergen die u bij het begin van de wandeling passeert, vormen de overblijfselen van de mijnsite te Kelmis waar we tegenwoordig een uitzonderlijke flora aantreffen. Bij het begin van deze tocht wandelen we immers op een boogscheut van het prachtige kasteel van Eyneburg. Schaarse wegen en kleine straatjes kronkelen tussen de uitgestrekte weilanden en velden.
  Naar de website
 • Startpunt:
  's Gravenvoeren (B)
  http://www.routeyou.com/route/view/430979/fietsroute-voerstreek-hart-van-de-euregio-voeren-monumentaal.nl

  Deze fietsroute voert je door het monumentaal rijke landschap van de Voerstreek. Je fietst door een decor vol kastelen, vierkantshoeves, voormalige kloosters, kerken en passeert zelfs een prachtig wijndomein

  Naar de website
 • Startpunt:
  Marktplein Simpelveld
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=8 Het zuiden van Limburg telt diverse plateau's. Deze fietsroute verkent het plateau van Bocholtz dat wordt begrensd door het dal van de Selser- en de Eyserbeek. U komt door pittoreske dorpjes en onderweg geniet u van prachtige vergezichten en prachtige natuur. Vergeet niet te stoppen bij de terrasjes van de Scholtissenhof in Bocholtz. Een echte aanrader om even bourgondisch te genieten!
  Naar de website
 • Startpunt:
  Kasteel Alden Biesen
  http://www.toerismelimburg.be/content/greenspot-alden-biesen-geschiedenis-tussen-akker-en-beemd Deze landschapswandeling voert langs hoogstamboomgaarden, uitgestrekte akkers op plateaus en beekdalen met natte microcultuur en biedt je grote reliëfverschillen en schitterende panorama’s. Midden in het gebied staat de Landcommanderij Alden Biesen te pronken. Deze monumentale kasteelsite drukt een stevige stempel op de geschiedenis van de regio.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Monschau / Rurquelle
  http://www.erlebnisradtour.de/radtouren/5bis7tage/rur.htm "Drei Länder, ein Fluss", auf dem RurUfer-Radweg zwischen der Quelle im Hohen Venn bei Botrange (Belgien) und der Mündung in die Maas bei Roermond (Niederlande) ist die Rur Ihr ständiger Begleiter.

  Die Radroute führt über Monschau bis Einruhr, am Rursee entlang durch die Rureifel, vorbei an Düren, Jülich und durch die Region Heinsberg.

  Einmalig schöne Landschaften wie die Eifel, die Flußauen ab Düren machen diese Radreise zu einem echten Erlebnis

   

  Naar de website
 • Startpunt:
  Vaarroute langs de Zuid-Willemsvaart tot Maastricht
  http://www.dewillemsroute.eu De Willemsroute is het verleidelijk alternatief voor de recreatievaart om van Roermond (NL) of ’s Hertogenbosch (NL) via Belgisch Limburg naar Maastricht te varen, of omgekeerd. De Willemsroute leidt langs vele historische dorpen en prachtige natuurgebieden in Nederlands en Belgisch Limburg.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Monschau
  http://www.erlebnisradtour.de/radtouren/5bis7tage/rur.htm Na massa’s aanvragen en op velerlei verzoek is hij er dan eindelijk: met de fiets langs de Roer "Van de bron tot aan de monding"! U kunt op verschillende manieren aan deze fietstocht deelnemen: met uw eigen fiets, een huurfiets of een elektrische fiets. Of u nu met de trein naar Aken of met de auto naar Monschau reist, wij pikken u op en brengen u mét uw fiets naar de bron. Ook de terugrit van Roermond naar Monschau is inbegrepen.

  

  Naar de website
 • Startpunt:
  Zuid-Limburg (diverse plaatsen)
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/abc/overzicht.aspx?hg=59&vg=61&r=&p=&k=& De Limburgse Heuvels binnen Handbereik! Met de E-bike beklimt u moeiteloos de Limburgse hellingen en komt u op de mooiste plaatsen, zonder uw auto. De milieuvriendelijke rijwielen ondersteunen uw bewegen en geven uw trapkracht. Een kleine moeite waarmee u tientallen kilometers aflegt. Deze fietsen zijn op verschillende plaatsen te huren en via het fiets-knooppuntennetwerk kunt u daarna heerlijk op pad!
  Naar de website
 • Startpunt:
  Waimes
  http://www.robertville.be/index.asp?l=nl Een ideaal oord om te ontspannen met de familie: zwemmen in het meer, een strangebied met fijn zand, waterfietsen huren, schuitjes en bootjes met een elektrische motor.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Kanaalkom Hasselt
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/711519/fietsroute-van-hasselt-naar-het-groen.nl Vanuit Hasselt fiets je in geen tijd doorheen een groene en landelijke omgeving. Deze route brengt je naar verrassende plekjes ten zuiden van Hasselt zoals de Dorpsmolen in Stevoort en de brouwerij van Alken-Maes maar laat je vooral ook genieten van de prachtige landelijke omgeving op een boogscheut van het centrum van Hasselt.
  Naar de website
 • Startpunt:
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/abc/vermelding.aspx?id=4868 Op zoek naar een ideale rustplaats na je wandeling of fietstocht? Dan kom naar het Fiets- en Wandel café A gen Kirk! Hier geniet je van een lekker biertje of hapje uit eigen keuken. Bijzonder aan te bevelen: de dagelijks verse appeltaart. En de leestafel is altijd voorzien van tijdschriften die op wandelen en fietsen zijn gericht, op de omgeving of op de natuur.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Kinrooi
  http://www.toerismelimburg.be/content/aqua-libra-yachtcharter-kinrooi Aqua Libra verhuurt motorjachten waarvoor je geen vaarbewijs nodig hebt. De cruisers zijn comfortabel en geschikt voor meerdaagse tochten met verblijf aan boord. Heb je geen vaarervaring? Dan krijg je op voorhand de nodige vaarinstructies. Aqua Libra helpt je ook bij de planning en de voorbereiding van je tocht.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Pollismolen – Opitter (Bree)
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/682845/fietsroute-door-het-driesterrenstiltegebied-kempenbroek-grensoverschrijdend.nl Door de groene natuur van grensoverschrijdend driesterrenstiltegebied Kempen-Broek.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Zuid-Limburg (NL, diverse plaatsen)
  http://webshop.vvvzuidlimburg.nl/WebShop.Product.cb5d7926-e530-4c0e-a25b-89e35fb2f40f.htm Veel single tracks, korte steile klims en technische afdalingen. DE uitdaging voor de sportieve fietser. In het Limburgse Heuvelland zijn er 8 verschillende mountainbikeroutes. De afstanden variëren tussen de 25 en 35 kolometer. Zowel aan de beginner als de gevorderde fietser is gedacht.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Ubach Palenberg (of een ander knooppunt op de route)
  http://www.gruenmetropole.de/images/Routentipp%20Wurmtal&Golddorf.pdf Op deze overwegend vlakke fietsroute fietst u 30 kilometer over goed aangelegde wegen door het mooie Wurmtal. Op de weg terug naar uw startpunt fietst u door de liefdevolle gebouwde gouden dorpen. Deze staan bekend om hun dorps karakter en goed onderhouden historische dorpskern.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Camping Salamander, Jozef Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen
  http://www.toerismelimburg.be/content/toegangspoort-mechelse-heide-–-maasmechelen De Mechelse Heide is het wandelgebied bij uitstek. Terwijl de wandelingen ten noorden van de weg van As naar Maasmechelen (Jozef Smeetslaan) echte boswandelingen zijn, brengen de wandelingen ten zuiden van deze weg je naar de hoogste punten van de Hoge Kempen met vergezichten tot ver in Duitsland. Af en toe moet er ook flink geklommen worden.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Geilenkirchen
  http://www.golfpark-loherhof.de/ Tussen Aken en Heinsberg bevindt zich op het terrein rond het missiehuis Loherhof een mooi golfterrein met 9 holes. Het golfpark ligt vlak naast het Sportpark Loherhof met uitstekende sportieve mogelijkheden en een voortreffelijke gastronomie, en biedt een totaal nieuw concept aan. De par 64 is voor iedereen toegankelijk: om te trainen beschikken de golfers over een moderne driving range met 14 beschutte teeboxen en een lengte van 250 m. En op de putting/pitching en chipping greens kunnen ze werken aan hun techniek.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Fietsonthaal- en servicepunt De Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/682877/fietsroute-fietsen-door-bosland.nl Je start aan De Soeverein in Lommel en rijdt langs de Sahara, een prachtige zandvlakte met waterplassen. Via het kanaal Bocholt-Herentals en de natuurparel Blauwe Kei fiets je richtingKerkhoven. Vervolgens ontdek je het Pijnvenbos en de Vlindervallei. Via het Duits Militair kerkhof,natuurgebied Kattenbos en het centrum van Lommel sluit je de lus.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Ophoven (Kinrooi)
  http://www.marec.be/rondvaarten.html In juli en augustus maakt de Paep van Meinecom III op vaste tijdstippen pendeltochten vanuit Ophoven (Kinrooi) naar het witte stadje Thorn (NL) en het Maasdorpje Stevensweert (NL). De andere maanden kun je de boot reserveren voor rondvaarten. Ze biedt plaats aan max 120 personen.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Ingang Herzogenrather Weg
  http://www.pointoo.de/poi/Baesweiler/Carl-Alexander-Park-204280.html

  Het Carl-Alexander Park op het terrein van de voormalige kolenmijn Carl-Alexander is een uitgestrekt recreatiegebied. De bergfoyer vormt het vertrekpunt voor de beklimming en is tevens de centrale ontmoetingsplaats voor gastronomie. Bijzondere trekpleister: het uitkijkplatform op de voormalige kolenstapel die via een 25m lange hangbrug te bereiken is.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Grote Markt, Sint-Truiden
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/202222/fietsroute-fietsen-tussen-abdijen-en-kastelen.nl Welkom in het Haspengouwse kastelenlandschap. Deze overwegend vlakke fietsroute van ongeveer 32 km loodst je langs de hoogtepunten van het rijke verleden in deze regio. Kastelen met lange lanen en geurige tuinen, robuuste burchten, monumentale vierkantshoeves… En dit alles in het hart van de prachtige fruitstreek.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Burg-Reuland
  http://www.liegetourisme.be/nl/component/ftpl/?view=circuits#cdf_id_circuit=14515

  Wat zijn de landschappen toch prachtig, wanneer je de toppen van de Our-vallei beklimt!

  Moeilijkheidsgraad: 12 km. Een lange wandeling met een behoorlijk hoogteverschil. Steile stijgingen an afdalingen volgen elkaar af.

  

  Naar de website
 • Startpunt:
  Hasselt of Genk
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/711561/fietsroute-hasselt-en-genk-per-fiets.nl In deze route rij vanuit de groene rand van Hasselt naar Genk. Onderweg geniet je van natuurlijke rust in Domein Kiewit en Domein Bokrijk. Je kunt deze route ook starten vanuit Genk.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Maasdijk 1, 3640 Ophoven (Kinrooi)
  http://www.toerismelimburg.be/content/stilsloep Deze elektrisch aangedreven sloepen hebben een tablet met gps aan boord. Een virtuele gids die je vanuit Ophoven naar de mooiste plekjes van het grensoverschrijdend Maasplassen gebied loodst. Onderweg krijg je boeiende info over de natuurgebieden, de typische (water)vogels, vissen en Maaskruiden. De sloep is volledig wind en waterdicht.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Eschweiler
  http://www.golf-kambach.de/ Golfterrein Haus Kambach past harmonisch perfect in de uitgestrekte, zachte uitlopers van de Eifel en het Hohe Venn bij de overgang naar de vlakte van Jülich. In 2000 vond in Haus Kambach o.a. de "Kaiser Karl Trophy" plaats, het Duitse toernooi van de PGA European Seniors Tour. Dit toernooi heeft de club het label "PGA Mastercourse" opgeleverd. Al zes jaar krijgt golfclub Haus Kambach van de BVGA, de Duitse vereniging van golfclubuitbaters, het “Vier Sterne Superior”-certificaat!
  Naar de website
 • Startpunt:
  Comblain-la-Tour
  http://www.liegetourisme.be/images/documents_pdf/nos_brochures_touristiques/ravel2013web.pdf

  Comblain-la-Tour - Luik (30 km)
  Een RAVeL route die de gebruiker tot aan de voet van de aangrenzende heuvels neemt, geologische ontdekkingen brengen kan, of naar oude steengroeven en bekende toeristische stadjes leidt. Hier op het konkelpaden langs het water, voelt u zich pas terug ademen! Het weggedeelte eindigt in Luik, aan de voet van een van haar talrijke bruggen.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Restaurant Schieversheide, Heerlen
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=7 Verken de Brunssumerheide en ontdek het Schutterspark in het dal van de Rode beek. Een bezoek aan de Duitse Tevenerheide maakt deze fietsroute tot een internationale heideroute. De prachtige natuur in Parkstad zullen u doen verrassen. Een gezelig terrasje is nooit ver weg om even uit te rusten!
  Naar de website
 • http://www.golfenophetrijk.nl/ Golfbaan Het Rijk van Margraten is een schitterende NGF-gecertificeerde 18 holes golfbaan in combinatie met een 9 holes Pitch & Putt golfbaan. Het Rijk van Margraten ligt in het glooiende landschap tussen de stad Maastricht en het plaatsje Cadier en Keer, omgeven door landerijen, wijngaarden en oude bossen. Hier kunt u spelen op een golfbaan waar een hoogteverschil van maar liefst 50 meter wordt overbrugd.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Buitenplaats de Mechelerhof
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=9 De naam van deze route laat geen ruimte voor twijfel. In het hart van het Heuvelland loopt er geen meter asfalt vlak. Laat je belonen door de mooiste uitzichten en de gezellige terrasjes onderweg. Limburg is hier op z’n mooist: glooiende groene hellingen, uitgestrekte plateaus en karakteristieke dorpjes, Het is ook mogelijk om voor route een vespa of ebike te huren!
  Naar de website
 • Startpunt:
  Rijckholt (tussen Gronsveld en Eijsden)
  http://www.raymondoostwegel.nl/Hombourgi.htm Deze fietsroute van ca. 50 km leidt je door het Zuid-Limburgse en Belgische heuvelland naar het mooie plaatsje Hombourg. Daar ligt vlak bij de kerk een uniek oud café dat zijn eigen bieren brouwt (er worden drie soorten geschonken).Desgewenst is er op afspraak een rondleiding door de brouwerij mogelijk.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Stavelot (Coo)
  http://www.coo-adventure.nl/ Parcours van 9 km op de Amblève. Terugkeer met mountainbike of bus.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Dilsen-Stokkem (B)
  http://www.routeyou.com/route/view/430990/fietsroute-snoer-van-maasdorpjes-het-maasland-natuurlijk.nl Een op en top natuurlijke route. Je ontdekt alles over de Maas in Maascentrum De Wissen en via de interactieve spotters onderweg. In het kleine dorpje Leut ligt Kasteel Vilain XIIII met zijn slotgracht en uitgestrekt Engels park dat aansluit op de uiterwaarden van de Maas. In Eisden loop je via het kruinenpad tussen de toppen van de bomen.

   

  Naar de website
 • Startpunt:
  Zuid-Limburg (bij alle knooppunten)
  http://webshop.vvvzuidlimburg.nl/WebShop.Product.a1c69e4f-a4e8-46bf-8b4d-76be7e7a21e6.htm

  Voor de fietsers is er in Zuid-Limburg het fiets-knooppuntennetwerk ontwikkeld. Dit systeem stelt u in staat om vooraf uw route met de bijbehorende nummers uit te stippelen en deze daarna ontspannen te fietsen. Onderweg volgt u enkel de uitgekozen bewegwijzerde nummers. Met uw fiets komt u langs lieftallige dorpjes en de mooie natuur. Onderweg kunt u bij diverse eetcafés pauzeren. De kaarten zijn verkrijgbaar via de VVV's of www.limburgwinkel.nl.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Luik
  http://www.bateaupaysdeliege.be Geniet van aangename momenten van ontspanning en de rustige ontdekking van het landschap aan boord de "Pays de Liège". Excursies: gastronomische cruise, zonnige cruise (Hoei, Maastricht, Visé), evenementen cruise...
  Naar de website
 • Startpunt:
  Duivelmonument op de Lousberg, Aken
  http://www.outdooractive.com/de/regionale-fahrradtour/eifel/quer-durch-den-pferdelandpark/3405196/ Deze route loopt door het Landschaftspark (Projekt Euregionale 2008), langs Soers, landhuis Groß-Uersfeld en de Obermühle, over Gut Steinfraß tot het Schloss Rahe.
  Naar de website
 • Startpunt:
  C-Mine, Winterslag
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/711534/fietsroute-fietsen-vanuit-c-mine.nl Deze route combineert cultuur en natuur. Je start aan C-Mine - het voormalige mijngebouw van Winterslag - en je fietst naar het openluchtmuseum Bokrijk. Via het vijvergebied de Wijers word je vervolgens via het centrum van Genk terug geleid naar C-Mine.
  Naar de website
 • http://webshop.vvvzuidlimburg.nl/ Je wilt Zuid-Limburg wandelend beleven? Met de gedetailleerde wandelkaarten van VVV Zuid-Limburg heb je alle benodige informatie in handen: bezienswaardigheden, hoogtelijnen, startpunten en veel informatie over de natuur en monumenten in deze regio. De kaarten kunnen direct online besteld worden.
  Naar de website
 • http://www.lgcc.be/ De prachtige heidebaan van Limburg Golf & Country Club Houthalen werd onlangs als nummer één onder de Belgische golfbanen aangeduid. Iets wat door het Amerikaanse Golf Digest overgenomen werd. Daar topte Limburg Golf & Country Club zelfs de hele Benelux-ranking. Een aureool dat kan tellen en dat men op Limburg Golf Houthalen uiteraard wil bestendigen.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Sint-Lambertuskerk – ‘s Gravenvoeren
  http://www.toerismelimburg.be/limburg-ontdekken/regios/voerstreek Het natuurgebied van Altenbroek in de Voerstreek is 127 ha groot en ontleent zijn naam aan het privé kasteeldomein met die naam. Holle wegen, bossen, grubben, brongebieden en boomgaarden wisselen elkaar af. ’s Nachts snuffelen hier everzwijnen en dassen rond en de natuurbeheerders zijn bijzonder trots op het vroedmeesterpad.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Statieplein Kanne
  http://www.toerismelimburg.be/content/sint-pietersberg-kanne-wandelen-tussen-jeker-en-maas Tussen de Jeker en de Maas verrijst het kalkplateau van de Sint-Pietersberg. De hellingen bestaan uit graslanden, akkers en hellingsbossen. In de gaten en spelonken vinden vogels, zoogdieren en insecten een veilige schuilplaats. Voor bloemliefhebbers zijn er zeldzame planten als kalketrip, kaardebol en wilde marjolein.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Circuit Zolder
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/577541/fietsroute-de-ronde-van-limburgse-rondewinnaars.nl Dompel je onder in de rijke wielergeschiedenis van het fietsparadijs Limburg. Deze fietstocht leidt je vanaf wielertempel Circuit Zolder doorheen de geboortestreek van de Limburgse winnaars van de Ronde van Vlaanderen (René Martens in 1982 en Eric Vanderaerden in 1985) maar ook naar de locatie waar Marc Wauters een demarrage plaatste voor een kus in het geel...
  Naar de website
 • Startpunt:
  Hotel - Restaurant 't Orshof , Neerglabbeek
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/701585/fietsroute-van-blauw-tot-groen.nl Tijdens de fietstocht 'Van blauw tot groen' doorkruis je het bonte landschap 3 uur lang op jacht naar 3 restaurants. Je fietst van aperitief en voorgerecht naar hoofdgerecht en dessert. De route is een culinaire ontdekkingstocht. Een kleurrijk 3-gangen-menu proef je verspreid over 3 restaurants.
  Naar de website
 • http://www.botrange.be/index.php?id_surf=&idcat=267&quellePage=999&surf_lang=nl&id_menu=248&id_menu2=267

  Het Botrange natuurcentrum nodigt u uit tot een paar uur ontspanning in het natuurreservaat van de Hoge Venen, waar u begeleide wandelingen van 3 of 6 uur kunt maken. Uiteraard is Botrange de plaats bij uitstek om 's winters te skieën. ( verhuur van materiaal mogelijk)

  Naar de website
 • Startpunt:
  VVV Limburg Winkel te Gulpen
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=11

  Voor wat, hoort wat. Dit geldt zeker voor deze bierroute door het Zuiden van Limburg en de Belgische Voerstreek. Het gerstenat zal een welkome dorstlesser zijn tijdens de tocht door dit heuvelachtige gebied. U komt door pittoreske dorpjes als Gulpen en Slenaken en onderweg geniet u van prachtige vergezichten en prachtige natuur. In Belgie doet u onder andere Aubel aan.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Erkelenz
  http://www.erlebnisradtour.de/radtouren/tagestouren/brauerei.htm

  Bezoek met ons Brouwerij McMüller's!

  De brouwer zal u vertellen en uitleggen hoe hij zijn lekkere biertje maakt. Met een kleine proeverij van vier bieren en een lunch van boerenbrood en diverse kaas- en worstsoorten wordt de dag een ware belevenis. Vanuit Erkelenz fietst u via Hückelhoven naar het Rurtal en u komt 's middags weer terug bij Brouwerij McMüller's. Vanuit hier gaat u dan weer terug naar het startpunt van de tocht.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Rondroute. Start bijv. in Düren
  http://www.aachen.de/DE/tourismus_stadtinfo/Aachen_fuer/aachen_fuer_fahrradfahrer/50_10_10.html De Waterburchtroute indelen onder “Kastelen & burchten” zou te kort door de bocht zijn. Liefhebbers van mooie landschappen vinden in deze route ongetwijfeld alles wat ze zoeken: idyllische en onvervalste rivierdalen, prachtige middelgebergten aan de rand van de Eifel, maar ook landbouwlandschappen. Langsheen historische plaatsen zoals Aken, Stolberg of Kornelimünster en talrijke kloosters, molens en andere cultuurhistorische trekpleisters.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Snowworld Landgraaf (parkeerplaats)
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=10 Fietsen door Parkstad-Limburg herinnert aan vervlogen tijden van mijnbouw. Ga op zoek naar sporen van het zwarte goud! Echter, er is meer in Parkstad te beleven. Stop onderweg even bij GaiaZoo Kerkrade, het leukste uitje volgens de ANWB. Of ontdek SnowWorld Landgraaf, de unieke ski-attractie die u gelijk een winterse wereld zal laten ervaren! Ook een bezoek aan Kasteel Hoensbroek, Slot Schaesberg of het Miljoenenlijntje zijn natuurlijk de moeite waard!
  Naar de website
 • Startpunt:
  Maascentrum De Wissen. Maaspark z/n, 3650 Dilsen-Stokkem
  http://www.toerismelimburg.be/content/fluisterboten Maak een geruisloze tocht met een elektrisch aangedreven bootje over de Oude Maasarm in Stokkem. Ideaal om ongemerkt de vele watervogels te observeren en volop te genieten van de kleurrijke kruiden en rustgevende landschappen.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Abdij Rolduc (parkeerplaats)
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=4 Park Gravenrode is hét toeristisch kroonjuweel van Zuid-Limburg. Deze fietsroute passeert topattracties als GaiaZoo Kerkrade, SnowWorld, Abdij Rolduc, Slot Schaesberg en Mondo Verde. De regio is verrassend groen en qua attracties is er volop te beleven. Niet voor niets werd deze streek in 2009 bekroond tot Europese winnaar van de EDEN Award.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Sankt-Vith
  http://www.thegreenhouse.be/ ‘Members only’ - Ook al zijn het hoofdzakelijk clubleden die het 9-holes Pitch & Putt golfterrein met Putting Green en Driving Range kunnen gebruiken, is en blijft de perfect onderhouden golfbaan een juweeltje onder de talloze vrijetijdsmogelijkheden van St.Vith.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Herve
  http://www.liegetourisme.be/nl/component/ftpl/?view=circuits#cdf_id_circuit=13048 Dankzij deze wandeling kunt u het typische landschap van het land van Herve ontdekken: weiden en boomgaarden, beken met het doorwaden. Het gebied Natura 2000 duikt u in de sfeer van het "Bas Bois" en zijn moerasflora.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Hombourg
  http://www.liegetourisme.be/images/documents_pdf/nos_brochures_touristiques/ravel2013web.pdf

  Hombourg - Vaux-sous-Chèvremont (37,1 km)
  Een fietstocht die het Land van Herve van noord tot zuid doorkruist! Ontdek een mooie streek, met afwisselende landschappen, plantengroei en gebouwen, die getuigen van het verleden van de regio.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Hoge Venen
  http://www.eastbelgium.com/nl/ontspanning/fiets/velotours/home/fietsroutenetwerk/ Voor ieder wat wils: Sportief uitdagende routes op de landelijke heuvelrug, of een geluksmoment op de rustige wegen tussen het heerlijke landschap. Dit 850 kilometer lange fietsroutenetwerk in de Eifel-Ardennen-streek loopt tussen het noordelijke drielandenpunt D-B-NL in Vaals en het zuidelijke drielandenpunt D-B-L in Ouren.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Station Herzogenrath (of een andere knooppunt op de route)
  http://www.gruenmetropole.de/images/XXX%203702%20Routentipp-Wurmtal&Halde-komplett_3.pdf Deze goed bewegwijzerde dagtour van amper 30 km loopt door het karakteristieke mijnlandschap in deze oude mijnbouwregio. De route loopt via het idylische Broichbachtal en door het pittoreske Wurmtal. Beleef de natuur tezamen met ons industrieel erfgoed!
  Naar de website
 • Startpunt:
  Hockai - Balisage: Losange Vert - Duur: 3 u
  http://www.circuits-de-belgique.be/circuit-Stavelot-Stavelot--Promenade-La-croix-des-fiances-Hockai-fr-4669.php Het Kruis der Verloofden bevindt zich langs de Vecquée-weg, dicht bij grenspaal 151. Het Kruis der Verloofden vertelt het tragische verhaal van twee verloofden die in de winter van 1871 uit Jalhay vertrokken naar Xhoffraix, waarschijnlijk om de nodige documenten voor hun geplande huwelijk te halen.
  Naar de website
 • Startpunt:
  het Maascentrum 'De Wissen', Maaspark zn in Stokkem (Dilsen-Stokkem)
  http://www.toerismelimburg.be/content/maascentrum-de-wissen Maak kennis met een divers landschap: Het rivierbed van de Maas, de waterpartijen in het gebied Negenoord-Kerkeweerd, een aanrader voor vogelliefhebbers, de bloemrijke dijken of het charmante Maasgehucht Boyen. De Oude Maas van Dilsen is één van de markantste oude Maasmeanders in de Maasvallei. Tip: Het stadje Stokkem en Oud-Dilsen.
  Naar de website
 • http://nl.mergelhof.com/

  Vlakbij het drielandenpunt ligt Golfclub Mergelhof. De golfbaan, met een prachtig uitzicht op het landschap, biedt liefhebbers, beginners en niet-leden, de gelegenheid een eerste kennismaking met golf te maken op de 9-holes baan . Voor degenen die zich graag professioneel laten ondersteunen, zijn er verschillende cursusmogelijkheden. Tot Golfclub Mergelhof behoren ook een restaurant en een hotel.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Domein van Palogne (Ferrières)
  http://www.palogne.be/nl Kajakafvaarten, 3 mountainbikeroutes van 12 km, wandelpaden, speelplein, minigolf en tennisterreinen. Taverne en restaurant.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Alter Markt, Stolberg
  http://web.deskline.net/aachenregion/de/show_infrastructure/RPT/fa762994-1c39-4360-a540-6fe3e4dcba14/kupferroute Route doorheen de gevarieerde schoonheid van “de koperstad in het Aachener Land”. De Koperroute biedt wandelaars niet alleen onvergetelijke natuur, maar loopt ook langs de opvallende en indrukwekkende getuigen van de lange geschiedenis van de metaalverwerkende industrie in Stolberg. Tip: Museum in der Torburg.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Ophoven (Kinrooi) & Maaseik
  http://www.marec.be/de/jachthaefen.html Deze twee Marec jachthavens vormen samen de grootste binnenjachthaven van West-Europa. Zij zijn uitgerust met alle faciliteiten voor kajuitjachten, zeilboten, jollen en catamarans. Je beschikt er over vlottende steigers, vingerpieren, sanitair en douches. Er is drinkwater, elektriciteitsaansluiting, horeca en een dagstrand.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Aken (DE)
  http://www.gruenmetropole.de/index.php?id=1161&ln=1

  De Grünroute is het groene pad dat loopt door de Grensregio. Ze verbindt 370 kilometer aan natuur-en recreatiegebieden in het industriële landschap tussen Beringen, Heerlen, de Staedteregion Aachen en Düren.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Borgloon (B)
  http://www.routeyou.com/route/view/430929/fietsroute-fruitig-haspengouw-historisch-met-pit.nl Heuvelachtig met vrij hoog stijgingspercentage. Vanuit historisch Borgloon fiets je langs Grootloon met zijn fruitbedrijven. Je passeert het kasteel van Heks, Tongeren en Zammelen, een oud treinspoor, het fruitstreekmuseum én Veiling Borgloon.
  Naar de website
 • http://www.aachener-golfclub.de/ Deze club dicht bij het drielandenpunt is een van de oudste golfclubs van Duitsland en beschikt over een natuurlijk gegroeid, idyllisch en sportief uitdagend terrein. De traditie bleef bewaard, maar met de jaren werden toch heel wat mooie innovaties uitgevoerd. Dit verraden niet alleen het moderne Clubhaus en de nieuwe Driving-Range, maar ook de hele terreinarchitectuur: licht heuvelig met oude bomen, verzorgde waterpartijen, evenwichtige roughs en goed verstopte afgezonderde stukjes.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Dürener Badesee, Düren-Gürzenich
  http://www.duerener-badesee.de Midden in het district Düren wacht u zuiderse flair: een idyllisch strandbad, ook wel Adriatische Zee van Düren genoemd, met een wit zandstrand en grote, groene ligweiden. Een prachtig oud bomenbestand biedt hier en daar weldadige schaduw. Met sportieve activiteiten zoals waterfietsen of kajakken kunt u zich helemaal uitleven.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Henri-Chapelle
  http://www.golfhenrichapelle.be/#

  Henri-Chapelle is gelegen aan een typische boerderij bij plateau Herve. Henri-Chapelle biedt golfcursussen voor beginners en gevorderden, op 18 of 9 holes banen. Het clubhuis biedt een kwaliteitskeuken te midden van een betoverende omgeving met uitzicht op de Golfbaan.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Römerpark Aldenhoven
  http://www.gruenmetropole.de/images/Routentipp%20Denkmalroute.pdf Deze 20 km lange fietstour start in het mooie Römerpark en brengt u langs oude boerderijen, als ook langs kasteel Engelsdorf. De route neemt u ook mee naar het vroege verleden van de regio in het mijnmuseum Aldenhoven.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Spa
  http://www.golfdespa.be/

  De huidige baan van 18 holes van de "Golf Club des Hautes Fagnes" (Golfclub van de Hoge Venen), ontworpen door de beroemde architect Tom Simpson in 1928, wordt bij de 1000 beste banen van het Europese vasteland gerekend. De prachtige omgeving en getekende niveauverschillen nodigen uit tot ontspanning en rust.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Circuit Zolder
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/690446/fietsroute-pioniersroute-doorheen-de-bike-valley.nl Deze route leidt je vanaf het Circuit van Zolder langs de mooiste paadjes naar de Bike Valley waar de fietsinnovaties elkaar opvolgen in snel tempo . Daarna duik je in de wereld van Roger Swerts en ontdek je dat Limburgse wielergeschiedenis vereeuwigd is in het oude stadhuis van Helchteren. Vervolgens rij je doorheen het prachtige decor van de Wijers terug naar de wielertempel Circuit Zolder.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Verviers
  http://www.golfduharas.be Het parcours van 9 holes strekt zich uit over 1600 meter en omvat 3 par4 en 6 par3. Er zijn 13 bunkers en 2 waterpartijen. Er wordt om de 10 minuten gestart. Het volledige parcours kan afgelegd worden in minder dan 1h30. Het parcours is voorbehouden aan de houders van een federale kaart, handicap onbeperkt.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Teuterhof (of een ander knooppunt op de route)
  http://www.gruenmetropole.de/images/Routentipp%20Black&White.pdf Deze 15 km lange fietstour start in het pittoreske Wurmtal en slingert door de regio rondom Würselen. De highlights van deze tour zijn: Burg Wilhelmstein, de historische watertoren in de stad Bardenberg, als ook Kalkhaldenpark in de stad Würselen met zijn 2,5 km lange rondweg ´Black & White´.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Floßerstraße, Herzogenrath-Merkstein
  http://www.herzogenrath.de/icc/assisto/nav/6c9/6c930d7a-68fc-1331-ae90-4dd2048168a8&conPage=1&conOrder=mc.dContentStartAt&conOrderDirection=DESC&nocache=true&conPageSize=5.htm De stortberg en het voormalige mijnterrein Adolf in Merkstein bieden spectaculaire uitzichten op de euregionale grensregio, ongerepte vegetatie, wildernis, speelpleinen en parken. Dit park is wegens zijn schoonheid en veelzijdigheid uniek in de regio en een echte trekpleister voor bezoekers.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Luik
  http://www.liegetourisme.be/images/documents_pdf/nos_brochures_touristiques/ravel2013web.pdf

  Liège - Huy (33,9 km)
  De RAVeL route is in het leven geroepen om onder andere fietsers een gezellig routenetwerk te bieden. Deze routes doorkruisen groene zones, lopen langs vaarwegen en bevatten beveiligde stukken door steden over heel Wallonië.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Luik
  Deze mooie driving range met meer dan 20 overdekte plaatsen is voor iedereen toegankelijk. Hiernaast worden veel interessante cursussen aangeboden. Slechts 5 minuten van het centrum van de stad gelegen, beschikt dit gezellige plek ook over vergaderzalen.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Riemst (B)
  http://www.routeyou.com/route/view/430950/fietsroute-rijk-verleden-parels-in-mergel.nl Een steengoede fietstocht door het mergellandschap. Je start in Kanne, met zijn jachthaven en mergelgrotten een van de mooiste dorpjes van Haspengouw. Onderweg bewonder je het mergeldorp Zussen, het historische Iers kruis en tal van mergelgebouwen en mergelhoeves.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Belgisch Limburg
  http://www.toerismelimburg.be/paardrijden

  Het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk is goed voor meer dan 600 km voornamelijk onverharde ruiterpaden door bossen, heide en zandduinen.  Via het unieke knooppuntensysteem combineer je naar wens tientallen lussen.  Even rusten bij een heerlijk streekbiertje of streekgerecht?  Volg de bordjes naar de paardvriendelijke horeca.  Ideaal voor paarden, ruiter én menner!

  Naar de website
 • Startpunt:
  Station Jülich (of een ander knooppunt op de route)
  http://www.gruenmetropole.de/images/Routentipp%20Sophienhoehe.pdf

  Vanuit de binnenstad van Jülich fietst u door afwisselend bos- en weidelandschap naar de Sophienhöhe. Deze berg geeft een adembenemend uitzicht, die de bruinkoolgroeve van Hambach weergeeft. Onderweg komt u langs de historische mijlpalen van de oude via Belgica. Deze getuigt het historische belang van deze regio.
  Tip: Degene met sportieve ambities kunnen de 290 meter hoge Sophienhöhe beklimmen.

   

  Naar de website
 • http://www.grenzrouten.eu/content/mus/grenzrouten_nl/home_nl/index.html Op de GrensRoute beleef je het landschap, de cultuur en de geschiedenis van de Drielandenregio. Hier wandel je door het open heggenlandschap in Oost-België, langs de oude beuken aan de historische "Landgraben", door het prachtige Geuldal of over de heuvels in het Limburgse Heuvelland! De aangeboden routen zijn uiteraard bewegwijzerd.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Marktplein Eijsden (Kerkstraat)
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=5 Ontdek de charme van het dorp Eijsden en volg de loop van de Maas naar het centrum van Maastricht. Tussen Eijsden en Maastricht steken we zelfs even de grens naar België over! Ontdek de maas, met zijn prachtige natuur. Maastricht is natuurlijk uniek om zijn historische binnenstad.
  Naar de website
 • http://www.liegetourisme.be/nl/component/content/article/65-neerlandais/1090-gids-fietsen-in-de-provincie-luik.html ‘Fietsen in de provincie Luik’ is een topogids van de Toeristische Federatie Provincie Luik verschenen bij de uitgeverij Renaissance du Livre. Er staan 20 prachtige fietsrondjes in van 13 tot 40 km op exclusieve routes die u met een trekkingfiets, een mtb of e-bike kunt ondernemen.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Kinrooi
  http://www.sailcenterlimburg.com Gezinnen, dagrecreanten, wedstrijdzeilers, vakantiegangers,… alle waterratten komen hier aan hun trekken. Sailcenter Limburg verhuurt zeil- en motorboten, roeiboten, kajaks, kano’s, sloepen en waterfietsen per uur, voor een halve of hele dag.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Luik
  http://www.liegetourisme.be/nl/component/ftpl/?view=circuits#cdf_id_circuit=13258

  Vlak bij de Place Saint-Lambert, in het hartje van Luik, kunt u langs paden en oude muren een wandeling door de geschiedenis maken. Met meer dan vijf tig monumenten en vijf

  beschermde landschappen herbergen de hellingen van de citadel heel wat getuigen van het oude stadsbeeld. U ontdekt er indrukwekkende plekjes, zoals de beroemde trappen van de Montagne de Bueren en de vergezichten vanaf de boulevards van de citadel. Maar u krijgt ook de gelegenheid om kennis te maken met ongewone dingen en andere, persoonlijkere ervaringen op te doen: duik in de coulissen van de stad achter het gordijn van aaneengesloten gevels, loop door een doolhof van binnenplaatsen, trappen en steegjes en bereik daarna het daglicht om in de stilte van de terrassen van dichtbij naar de contouren van de daken van de stad te kijken…Een favoriet plekje voor de toerist die op zoek is naar rust en groen, in het hartje van de stad!

  

  Naar de website
 • Startpunt:
  Aken - centraal station
  http://www.vennbahn.eu/nl Tocht door drie landen: van Aken in Duitsland via België naar Troisvierges in Luxemburg. Een van de langste routes op oude spoorbeddingen in Europa.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Polfermolen / de Valkenier Valkenburg (parkeerplaats)
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/abc/vermelding.aspx?id=6684

  Het hele jaar door kunt u als wielrenner de klassieker Amstel Gold Race (AGR) zelf beleven. De routes zijn met speciale bordjes onderweg aangegeven. Onderwerg passeert u alle kuitenbijters als de Cauberg, de Vaalserberg en de Keutenberg. De Xperience in Valkenburg biedt u naast tal van arrangementen, een echt wielercafé (tevens museum), een theater, vergaderzalen, zwembad, omkleedfaciliteiten, douches en een sporthal.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Langstraat, Mesch (parkeerplaats)
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=1

  Ontdek de dorpen en gehuchten van de Belgische Voerstreek vanuit het Nederlandse kerkdorp Mesch. Het prachtige dorpje Eijsden wordt aangedaan en vandaar uit fiets u deze verrassende grensoverschrijdende route. Tip, bezoek ook Kasteel Eijsden!

  Naar de website
 • Startpunt:
  Aachen
  http://www.erlebnisradtour.de/radtouren/5bis7tage/gruenmetropole.htm

  Beleef en geniet onderweg van de unieke natuur en cultuur. De fietsroute voert u door Duitsland, Belgie en Nederland. Deze fietsroute brengt u langs prachtige bossen en heides, langs de Maas en andere rivieren. Ook kunt u historische steden ontdenken zoals Monschau (D), Aken(D), Maastricht (NL) of Luik (BE). De fietstoer is geschikt voor zowel individuele recreationele fietsers maar kan ook via de speciale fietsboekingssites geboekt worden.

  Naar de website
 • Startpunt:
  Genk (B)
  http://www.routeyou.com/route/view/430964/fietsroute-nationaal-park-hoge-kempen-langs-heide-en-vergezichten.nl Deze route voert je door het noordelijke deel van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het prachtige decor bestaat uit dennebossen en heidelandschappen. Onderweg passeer je imposante schachtblokken en mijnterrils. Boven op de uitkijktoren van Station As heb je een prachtig zicht over het natuurlandschap.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Teuterhof (of een ander knooppunt op de route)
  http://www.outdooractive.com/de/regionale-fahrradtour/eifel/kalkhalden-route-von-black-white-zum-kalkhaldenpark/3031748/ Deze 15 km lange fietstour start in het pittoreske Wurmtal en slingert door de regio rondom Würselen. De highlights van deze tour zijn: Burg Wilhelmstein, de historische watertoren in de stad Bardenberg, als ook Kalkhaldenpark in de stad Würselen met zijn 2,5 km lange rondweg ´Black & White´.
  Naar de website
 • http://www.toerismelimburg.be/wandelen Vind in Limburg Fruitig Haspengouw met zijn fruitboomgaarden en kastelen, maar ook het Maasland met zijn unieke snoer van Maasdorpjes en de oude Maasarmen. Verken daarnaast de heuvelachtige Voerstreek met zijn holle wegen en de uitgestrekte Limburgse Kempen met zijn heidelandschappen, vijvers, bossen en zandvlaktes voor kindvriendelijke avonturen.
  Naar de website
 • http://www.millenniumgolf.be/

  Millennium Paal is het laatste grootschalig golfproject in België. Geopend in 2000, vandaar haar naam, heeft de ambitieuze golfclub bij Beringen nu al een succesrijk traject afgelegd. Golfbanenarchitect Bruno Steensels tekende, op een voormalig moerassig gebied vlak naast een hectaregrote vijver, een mooie en tevens uitdagende lay-out uit.

  Bij niet minder dan zes holes toont de zowel rustgevende als mooiogende Paalse Plas zich een veeleisende scherprechter.

  Naar de website
 • http://www.flandersnippongolf.be/ Golfclub + restaurant/bar met mogelijkheid tot huren zalen (vergaderingen) en organiseren feesten.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Labyrint bij Drielandenpunt Vaals (parkeerplaats)
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/routes/route.aspx?id=3 De grenzen opzoeken was nog nooit zo leuk. Deze route laat je kennismaken met mooie plekjes in Duitsland, België en het Zuid-Limburgse Heuvelland van Nederland. Vanaf het Drielandenpunt ontdekt u dorpjes als Mechelen, Vaals, Gemmenich (BE) en Orsbach (DL). De vele gezelllige terrasjes onderweg zullen de route alleen nog maar leuker maken.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Valkenburg
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/abc/vermelding.aspx?id=5379 Kom mee grotbiken! Volg en ontdek daarbij de sporen terug in de tijd, door het onderaardse doolhof. Of doe mee aan een avontuurlijke grottentocht. ASP Adventure biedt verschillende bijzondere programma’s voor gezelschappen van 1 tot 250 personen het hele jaar door. Waar wacht u nog op?
  Naar de website
 • http://www.gcdueren.de/ Golfclub Düren e.V. opende in 1976 de deuren met 9 holes (vandaag 1-3 & 13-18) en breidde in 1996 uit tot een mooi terrein met 18 banen. De eerste drie en de laatste zes banen liggen ingebed in een oud parkgebied met eeuwenoude eiken en bieden heel wat sportieve uitdagingen. Hoewel dit terrein geldt als een van de moeilijkste van Duitsland, maken zowel experts als golfers met een hoge en middelhoge handicap er een goede kans.
  Naar de website
 • http://www.landal.nl/nl-nl/bungalowparken/nederland/limburg/hoog-vaals/faciliteiten/golf Tussen de hoogste heuvels van Limburg ligt de prachtig gelegen golfbaan Hoog Vaals; een 9 holes par 3 baan. Op een steenworp afstand van het drielandenpunt, schitterend centraal gelegen in de Euregio Duitsland, België en Nederland.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Stevensweert
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/ontdekken/plaats.aspx?id=229 De Maasplassen bij het vestingstadje Stevensweert zijn uitermate geschikt voor zeil- en motorboten, maar ook om te surfen en te zwemmen. Vaar met een rondvaartboot over het prachtige watergebied. Het netwerk van veerpontjes verbindt trouwens niet alleen Thorn, Wessem en Stevensweert met elkaar, maar ook met het Belgische Ophoven-Kinrooi.
  Naar de website
 • http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/wandelenfietsen/wandelen-in-zuid-limburg.aspx Nordic Walking is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige tak van sport. Iedereen kan deze zeer toegankelijke sport gemakkelijk beoefenen. De gemeente Beek beschikt over een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde Nordic Walking Routes. De VVV vestigingen in Zuid-Limburg hebben hiervoor een aparte Nordic Walking kaart gepubliceerd.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Angleur
  http://www.rgcst.be/index.php?lan=nl&id=0 Het parcours met 18 holes slingert zijn fairways door een prachtig golvend landschap. Het parcours vormt een grote uitdaging: de golfer moet een goed geplaatste drive hebben om de beboste lijn van elke fairway te kunnen volgen; bovendien moet hij heel precies met zijn ijzeren clubs kunnen slaan om de uitstekende greens te bereiken.
  Naar de website
 • http://www.eyserhof.nl/recreatief-golfen/over-shortgolf/ De golfbaan bij de Eyserhof is de enige shortgolfbaan in Zuid-Limburg waar bezoekers recreatief kunnen golfen. Dat is een korte variant van het reguliere golf met 9 of 18 holes. Iedereen vanaf 8 jaar kan en mag shortgolf spelen.
  Naar de website
 • http://www.wandelgidszuidlimburg.com/ Deze website bevat honderden leuke wandeltochten door het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland, de Voerstreek, land van Herve, Ardennen, Eifel maar ook in Midden-Limburg en Noord-Limburg. Zij voeren u langs mooie vergezichten, bossen, weilanden, holle wegen en zijn geschikt voor het hele gezin.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Spa
  http://www.circuits-de-belgique.be/circuit-Chaudfontaine-A-la-decouverte-des-Thermes-et-Coteaux-Parcours-du-Bois-les-Dames-fr-2199.php Op deze wandeling door bossen en heide kunt u een zeldzaam fenomeen bewonderen: de vergaande wijziging van vegetatie als gevolg van de afzetting van zink- en loodstof op de bodem. Deze afzetting is een gevolg van de toenmalige metaalindustrie van Prayon. Metallofyten en pseudometallofyten die afhankelijk zijn van de kalamijnsites en verschrompelde vegetatie geven de heide een mooie veenaanblik.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Provincie Luik
  http://www.liegetourisme.be/nl/bewegen/fitsen-e-bike-ravel.html De fietsen worden op 6 provinciale toeristische sites verhuurd: het Museum van het Waalse Leven (centrum Luik), het Provinciaal Domein van Wégimont (Soumagne), Blegny-Mijn, het Domein van Palogne (Ferrières), het Kasteel van Harzé en het Huis van het natuurpark Hoge Venen - Eifel (Robertville). Wie een fiets huurt, krijgt een beschrijving van de lusvormige routes die op de site vertrekken. Er zijn 16 verschillende routes.
  Naar de website
 • http://www.vennbahn.eu/nl/vennbahn-fietspad/ De Vennbahn-fietspad is één van de langste fietspaden langs voormalige spoorlijnen in Europa en doet drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Het 125km lang tracé van Aken naar Troisvierges met een gemiddelde stijging van 2% biedt fietsers en wandelaars volop de kans om de natuur, de flair van een grensstreek, verhalen rondom de Vennbahn en de geschiedenis te beleven.anecdotes historiques qui gravitent autour de la Vennbahn et son riche passé historique.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Zolder
  http://www.circuit-zolder.be/nl/fiets Voor de sportieve fietser: Het voormalig F1 Circuit en DTM (Deutsche Tourwagen Meisterschaft) wordt op dinsdag, woensdag en donderdagavond omgetoverd tot een heus wielercircuit. Sportieve fietsers hebben de mogelijkheid om dit circuit te fietsen. Daarnaast worden op dit circuit regelmatig internationale wedstrijden gehouden.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Markt Tongeren
  http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/702754/fietsroute-tongeren-rijk-wielerverleden.nl De Galliërs blijken niet alleen de dapperste maar ook de snelste fietsers der Belgen... Laat je via deze recreatieve fietstocht verwonderen over de rijke wielergeschiedenis en de wielerhelden die uit het land van Ambiorix voortkwamen. Wat gedacht van de eerste Belg die ooit de Tour de France won of de eerste Limburgse winnaar van een klassieker? Even verpozen onderweg kan in hét wielerhotel Hove Malpertuus met de magische kamer 11...
  Naar de website
 • Startpunt:
  Orshof, Heymansweg 2, Meeuwen-Gruitrode (B)
  http://www.routeyou.com/route/view/430976/fietsroute-proef-en-beleef-het-platteland-natuurlijke-gulheid.nl Een gevarieerde tocht op de grens tussen natuurreservaat Kempen-Broek en de droge Hoge Kempen. Je fietst langs het Kempens Kanaal, een brouwerijmuseum, familiebrouwerijen, over heuvels, langs paardenweides, door pittoreske dorpskernen, groene beekvalleien en weidse landschappen.
  Naar de website