Wandelen in het hart van Europa

Houdt u van mooie wandelingen? En wilt u graag wandelen in Zuid-Limburg, Aken, of wandelen in Luik of in Belgisch Limburg? Vakantie in het hart van Europa biedt u mooie wandelroutes voor uw wandelvakantie in Nederland, België en Duitsland. Wilt u mooie wandelingen maken en houdt u van wandelreizen? U vindt uw wandeling in Zuid-Limburg of wandelroute in Belgisch Limburg of Luik via Vakantie in het hart van Europa.

Vakantie in het hart van Europa: voor al uw wandelroutes in Nederland, België en Duitsland.

 

  • Startpunt:
    Parkeerterrein Höller Mühle
    http://www.indeland.de/index.php?id=58 De Sophienhöhe is een stortberg die ontstaan is door het storten van de deklagen in de bruinkoolgroeve Hambach. De top van de berg ligt 290 meter boven de zeespiegel. Uitzichtpunten, grillhutten, twee wildhekken en een speelplein garanderen een geslaagde gezinsuitstap. Het bewegwijzerde netwerk van meer dan 100 km nodigt uit tot een wandeling midden in de natuur.
    Naar de website
  • http://www.wandelgidszuidlimburg.com/ Deze website bevat honderden leuke wandeltochten door het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland, de Voerstreek, land van Herve, Ardennen, Eifel maar ook in Midden-Limburg en Noord-Limburg. Zij voeren u langs mooie vergezichten, bossen, weilanden, holle wegen en zijn geschikt voor het hele gezin.
    Naar de website
  • http://webshop.vvvzuidlimburg.nl/ Je wilt Zuid-Limburg wandelend beleven? Met de gedetailleerde wandelkaarten van VVV Zuid-Limburg heb je alle benodige informatie in handen: bezienswaardigheden, hoogtelijnen, startpunten en veel informatie over de natuur en monumenten in deze regio. De kaarten kunnen direct online besteld worden.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Statieplein Kanne
    http://www.toerismelimburg.be/content/sint-pietersberg-kanne-wandelen-tussen-jeker-en-maas Tussen de Jeker en de Maas verrijst het kalkplateau van de Sint-Pietersberg. De hellingen bestaan uit graslanden, akkers en hellingsbossen. In de gaten en spelonken vinden vogels, zoogdieren en insecten een veilige schuilplaats. Voor bloemliefhebbers zijn er zeldzame planten als kalketrip, kaardebol en wilde marjolein.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Burg-Reuland
    http://www.liegetourisme.be/nl/component/ftpl/?view=circuits#cdf_id_circuit=14515

    Wat zijn de landschappen toch prachtig, wanneer je de toppen van de Our-vallei beklimt!

    Moeilijkheidsgraad: 12 km. Een lange wandeling met een behoorlijk hoogteverschil. Steile stijgingen an afdalingen volgen elkaar af.

    

    Naar de website
  • http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/wandelenfietsen/wandelen-in-zuid-limburg.aspx Nordic Walking is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige tak van sport. Iedereen kan deze zeer toegankelijke sport gemakkelijk beoefenen. De gemeente Beek beschikt over een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde Nordic Walking Routes. De VVV vestigingen in Zuid-Limburg hebben hiervoor een aparte Nordic Walking kaart gepubliceerd.
    Naar de website
  • http://www.toerismelimburg.be/wandelen Vind in Limburg Fruitig Haspengouw met zijn fruitboomgaarden en kastelen, maar ook het Maasland met zijn unieke snoer van Maasdorpjes en de oude Maasarmen. Verken daarnaast de heuvelachtige Voerstreek met zijn holle wegen en de uitgestrekte Limburgse Kempen met zijn heidelandschappen, vijvers, bossen en zandvlaktes voor kindvriendelijke avonturen.
    Naar de website
  • http://www.botrange.be/index.php?id_surf=&idcat=267&quellePage=999&surf_lang=nl&id_menu=248&id_menu2=267

    Het Botrange natuurcentrum nodigt u uit tot een paar uur ontspanning in het natuurreservaat van de Hoge Venen, waar u begeleide wandelingen van 3 of 6 uur kunt maken. Uiteraard is Botrange de plaats bij uitstek om 's winters te skieën. ( verhuur van materiaal mogelijk)

    Naar de website
  • Startpunt:
    het Maascentrum 'De Wissen', Maaspark zn in Stokkem (Dilsen-Stokkem)
    http://www.toerismelimburg.be/content/maascentrum-de-wissen Maak kennis met een divers landschap: Het rivierbed van de Maas, de waterpartijen in het gebied Negenoord-Kerkeweerd, een aanrader voor vogelliefhebbers, de bloemrijke dijken of het charmante Maasgehucht Boyen. De Oude Maas van Dilsen is één van de markantste oude Maasmeanders in de Maasvallei. Tip: Het stadje Stokkem en Oud-Dilsen.
    Naar de website
  • http://www.pietersheim.be Gelegen aan de rand van het Nationaal Park “Hoge Kempen” is Domein Pietersheim de meest zuidelijke toegangspoort. Met zijn 12de eeuwse waterburcht (winnaar Vlaamse Monumentenprijs 2010), speeltuin, kinderboerderij, fietsverhuur, kabouterpad en boerderij- en natuurlessen biedt Pietersheim een combinatie van recreatieve en educatieve mogelijkheden. Groepen tot 68p kunnen goedkoop overnachten in het verblijfscentrum. Kinderboerderij en speeltuin: Gratis toegang!
    Naar de website
  • Startpunt:
    Sint-Lambertuskerk – ‘s Gravenvoeren
    http://www.toerismelimburg.be/limburg-ontdekken/regios/voerstreek Het natuurgebied van Altenbroek in de Voerstreek is 127 ha groot en ontleent zijn naam aan het privé kasteeldomein met die naam. Holle wegen, bossen, grubben, brongebieden en boomgaarden wisselen elkaar af. ’s Nachts snuffelen hier everzwijnen en dassen rond en de natuurbeheerders zijn bijzonder trots op het vroedmeesterpad.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Floßerstraße, Herzogenrath-Merkstein
    http://www.herzogenrath.de/icc/assisto/nav/6c9/6c930d7a-68fc-1331-ae90-4dd2048168a8&conPage=1&conOrder=mc.dContentStartAt&conOrderDirection=DESC&nocache=true&conPageSize=5.htm De stortberg en het voormalige mijnterrein Adolf in Merkstein bieden spectaculaire uitzichten op de euregionale grensregio, ongerepte vegetatie, wildernis, speelpleinen en parken. Dit park is wegens zijn schoonheid en veelzijdigheid uniek in de regio en een echte trekpleister voor bezoekers.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Lontzen
    http://www.eastbelgium.com/nl/ontspanning/wandelen/plezierwandelingen/langs-het-water/lontzen-kelmis/ Het meertje en de stortbergen die u bij het begin van de wandeling passeert, vormen de overblijfselen van de mijnsite te Kelmis waar we tegenwoordig een uitzonderlijke flora aantreffen. Bij het begin van deze tocht wandelen we immers op een boogscheut van het prachtige kasteel van Eyneburg. Schaarse wegen en kleine straatjes kronkelen tussen de uitgestrekte weilanden en velden.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Alter Markt, Stolberg
    http://web.deskline.net/aachenregion/de/show_infrastructure/RPT/fa762994-1c39-4360-a540-6fe3e4dcba14/kupferroute Route doorheen de gevarieerde schoonheid van “de koperstad in het Aachener Land”. De Koperroute biedt wandelaars niet alleen onvergetelijke natuur, maar loopt ook langs de opvallende en indrukwekkende getuigen van de lange geschiedenis van de metaalverwerkende industrie in Stolberg. Tip: Museum in der Torburg.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Herve
    http://www.liegetourisme.be/nl/component/ftpl/?view=circuits#cdf_id_circuit=13048 Dankzij deze wandeling kunt u het typische landschap van het land van Herve ontdekken: weiden en boomgaarden, beken met het doorwaden. Het gebied Natura 2000 duikt u in de sfeer van het "Bas Bois" en zijn moerasflora.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Ingang Herzogenrather Weg
    http://www.pointoo.de/poi/Baesweiler/Carl-Alexander-Park-204280.html

    Het Carl-Alexander Park op het terrein van de voormalige kolenmijn Carl-Alexander is een uitgestrekt recreatiegebied. De bergfoyer vormt het vertrekpunt voor de beklimming en is tevens de centrale ontmoetingsplaats voor gastronomie. Bijzondere trekpleister: het uitkijkplatform op de voormalige kolenstapel die via een 25m lange hangbrug te bereiken is.

    Naar de website
  • Startpunt:
    Malmedy
    http://www.liegetourisme.be/nl/component/ftpl/?view=circuits#cdf_id_circuit=3348 Met deze interessante en verrijkende wandeling gaan wij op ontdekking in onze eigen stad en wijzen we op de belangrijkste aspecten van de bezochte plaatsen. De geschiedenis van de streek rond Malmedy staat dus in de focus. We nodigen u uit op een klijn ontdekkingstochtje door deze regio. Kom maar mee, u gaat er zeker geen spijt van krijgen!
    Naar de website
  • Startpunt:
    Luik
    http://www.liegetourisme.be/nl/component/ftpl/?view=circuits#cdf_id_circuit=13258

    Vlak bij de Place Saint-Lambert, in het hartje van Luik, kunt u langs paden en oude muren een wandeling door de geschiedenis maken. Met meer dan vijf tig monumenten en vijf

    beschermde landschappen herbergen de hellingen van de citadel heel wat getuigen van het oude stadsbeeld. U ontdekt er indrukwekkende plekjes, zoals de beroemde trappen van de Montagne de Bueren en de vergezichten vanaf de boulevards van de citadel. Maar u krijgt ook de gelegenheid om kennis te maken met ongewone dingen en andere, persoonlijkere ervaringen op te doen: duik in de coulissen van de stad achter het gordijn van aaneengesloten gevels, loop door een doolhof van binnenplaatsen, trappen en steegjes en bereik daarna het daglicht om in de stilte van de terrassen van dichtbij naar de contouren van de daken van de stad te kijken…Een favoriet plekje voor de toerist die op zoek is naar rust en groen, in het hartje van de stad!

    

    Naar de website
  • Startpunt:
    Hockai - Balisage: Losange Vert - Duur: 3 u
    http://www.circuits-de-belgique.be/circuit-Stavelot-Stavelot--Promenade-La-croix-des-fiances-Hockai-fr-4669.php Het Kruis der Verloofden bevindt zich langs de Vecquée-weg, dicht bij grenspaal 151. Het Kruis der Verloofden vertelt het tragische verhaal van twee verloofden die in de winter van 1871 uit Jalhay vertrokken naar Xhoffraix, waarschijnlijk om de nodige documenten voor hun geplande huwelijk te halen.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Spa
    http://www.circuits-de-belgique.be/circuit-Chaudfontaine-A-la-decouverte-des-Thermes-et-Coteaux-Parcours-du-Bois-les-Dames-fr-2199.php Op deze wandeling door bossen en heide kunt u een zeldzaam fenomeen bewonderen: de vergaande wijziging van vegetatie als gevolg van de afzetting van zink- en loodstof op de bodem. Deze afzetting is een gevolg van de toenmalige metaalindustrie van Prayon. Metallofyten en pseudometallofyten die afhankelijk zijn van de kalamijnsites en verschrompelde vegetatie geven de heide een mooie veenaanblik.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Camping Salamander, Jozef Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen
    http://www.toerismelimburg.be/content/toegangspoort-mechelse-heide-–-maasmechelen De Mechelse Heide is het wandelgebied bij uitstek. Terwijl de wandelingen ten noorden van de weg van As naar Maasmechelen (Jozef Smeetslaan) echte boswandelingen zijn, brengen de wandelingen ten zuiden van deze weg je naar de hoogste punten van de Hoge Kempen met vergezichten tot ver in Duitsland. Af en toe moet er ook flink geklommen worden.
    Naar de website
  • Startpunt:
    http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/abc/vermelding.aspx?id=4868 Op zoek naar een ideale rustplaats na je wandeling of fietstocht? Dan kom naar het Fiets- en Wandel café A gen Kirk! Hier geniet je van een lekker biertje of hapje uit eigen keuken. Bijzonder aan te bevelen: de dagelijks verse appeltaart. En de leestafel is altijd voorzien van tijdschriften die op wandelen en fietsen zijn gericht, op de omgeving of op de natuur.
    Naar de website
  • http://www.grenzrouten.eu/content/mus/grenzrouten_nl/home_nl/index.html Op de GrensRoute beleef je het landschap, de cultuur en de geschiedenis van de Drielandenregio. Hier wandel je door het open heggenlandschap in Oost-België, langs de oude beuken aan de historische "Landgraben", door het prachtige Geuldal of over de heuvels in het Limburgse Heuvelland! De aangeboden routen zijn uiteraard bewegwijzerd.
    Naar de website
  • Startpunt:
    Kasteel Alden Biesen
    http://www.toerismelimburg.be/content/greenspot-alden-biesen-geschiedenis-tussen-akker-en-beemd Deze landschapswandeling voert langs hoogstamboomgaarden, uitgestrekte akkers op plateaus en beekdalen met natte microcultuur en biedt je grote reliëfverschillen en schitterende panorama’s. Midden in het gebied staat de Landcommanderij Alden Biesen te pronken. Deze monumentale kasteelsite drukt een stevige stempel op de geschiedenis van de regio.
    Naar de website