Watersport in het hart van Europa

Op zoek naar een leuke watersport activiteit tijdens uw vakantie in België, Nederland of Duitsland? Wilt u bijvoorbeeld kanoën in Belgisch Limburg of Aken of een boottocht maken in Zuid Limburg? Een bootje huren rondom Luik? Vakantie in het hart van Europa biedt een overzicht van de leukste watersport activiteiten in Zuid-Limburg, Belgisch Limburg, Luik en Aken.

Vakantie in het hart van Europa: voor al uw watersport activiteiten in Nederland, België en Duitsland.

 

 • Startpunt:
  Waimes
  http://www.robertville.be/index.asp?l=nl Een ideaal oord om te ontspannen met de familie: zwemmen in het meer, een strangebied met fijn zand, waterfietsen huren, schuitjes en bootjes met een elektrische motor.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Domein van Palogne (Ferrières)
  http://www.palogne.be/nl Kajakafvaarten, 3 mountainbikeroutes van 12 km, wandelpaden, speelplein, minigolf en tennisterreinen. Taverne en restaurant.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Kinrooi
  http://www.sailcenterlimburg.com Gezinnen, dagrecreanten, wedstrijdzeilers, vakantiegangers,… alle waterratten komen hier aan hun trekken. Sailcenter Limburg verhuurt zeil- en motorboten, roeiboten, kajaks, kano’s, sloepen en waterfietsen per uur, voor een halve of hele dag.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Stavelot (Coo)
  http://www.coo-adventure.nl/ Parcours van 9 km op de Amblève. Terugkeer met mountainbike of bus.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Luik
  http://www.bateaupaysdeliege.be Geniet van aangename momenten van ontspanning en de rustige ontdekking van het landschap aan boord de "Pays de Liège". Excursies: gastronomische cruise, zonnige cruise (Hoei, Maastricht, Visé), evenementen cruise...
  Naar de website
 • Startpunt:
  Maascentrum De Wissen. Maaspark z/n, 3650 Dilsen-Stokkem
  http://www.toerismelimburg.be/content/fluisterboten Maak een geruisloze tocht met een elektrisch aangedreven bootje over de Oude Maasarm in Stokkem. Ideaal om ongemerkt de vele watervogels te observeren en volop te genieten van de kleurrijke kruiden en rustgevende landschappen.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Meer van Warfaaz
  http://www.lacdewarfaaz.be Verhuur van waterfietsen, kinderspeeltuin, visrecreatie en brasserie-tearoom-restaurant. Groot terras op de oever van het meer.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Dürener Badesee, Düren-Gürzenich
  http://www.duerener-badesee.de Midden in het district Düren wacht u zuiderse flair: een idyllisch strandbad, ook wel Adriatische Zee van Düren genoemd, met een wit zandstrand en grote, groene ligweiden. Een prachtig oud bomenbestand biedt hier en daar weldadige schaduw. Met sportieve activiteiten zoals waterfietsen of kajakken kunt u zich helemaal uitleven.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Stevensweert
  http://www.vvvzuidlimburg.nl/ontdekken/plaats.aspx?id=229 De Maasplassen bij het vestingstadje Stevensweert zijn uitermate geschikt voor zeil- en motorboten, maar ook om te surfen en te zwemmen. Vaar met een rondvaartboot over het prachtige watergebied. Het netwerk van veerpontjes verbindt trouwens niet alleen Thorn, Wessem en Stevensweert met elkaar, maar ook met het Belgische Ophoven-Kinrooi.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Maasdijk 1, 3640 Ophoven (Kinrooi)
  http://www.toerismelimburg.be/content/stilsloep Deze elektrisch aangedreven sloepen hebben een tablet met gps aan boord. Een virtuele gids die je vanuit Ophoven naar de mooiste plekjes van het grensoverschrijdend Maasplassen gebied loodst. Onderweg krijg je boeiende info over de natuurgebieden, de typische (water)vogels, vissen en Maaskruiden. De sloep is volledig wind en waterdicht.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Blausteinmeer Eschweiler
  http://www.blausteinsee.com Het Blausteinmeer is een perfecte recreatiebestemming. U kunt er met een zeilboot of surfplank het water op. Of een duik in het meer nemen. Ook zwemmen is in de nabijheid van de oever in een beperkte zone toegestaan. Op het waterpodium vinden muziek- en theatervoor-stellingen plaats. Terrassen en promenades nodigen uit tot ontspanning.
  Naar de website
 • http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/active-outdoor/spetterende-activiteiten.aspx Je wilt ontspanning en avontuur op het water? Dan is Zuid-Limburg de perfecte bestemming voor je! Verken de ‘ongerepte’ Grensmaas per kajak, kano of raft. Liever zelf het water ingaan? Dan kun je in de (buiten)zwembaden een duik nemen.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Vaarroute langs de Zuid-Willemsvaart tot Maastricht
  http://www.dewillemsroute.eu De Willemsroute is het verleidelijk alternatief voor de recreatievaart om van Roermond (NL) of ’s Hertogenbosch (NL) via Belgisch Limburg naar Maastricht te varen, of omgekeerd. De Willemsroute leidt langs vele historische dorpen en prachtige natuurgebieden in Nederlands en Belgisch Limburg.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Smeermaas (Lanaken), Kotem (Maasmechelen)
  http://www.toerismelimburg.be/content/kajak-maasland-lanaken Het best geniet je van de prachtige Maas op het water zelf! Huur een kajak, kano of raft en vaar op eigen tempo de Maas af. Tochten van 6 tot 21 kilometer zijn er mogelijk, met verschillende vertrek- en aankomstlocaties. Of wat te denken van een sfeervolle avondrafting met aansluitende barbecue?
  Naar de website
 • Startpunt:
  Kinrooi
  http://www.toerismelimburg.be/content/aqua-libra-yachtcharter-kinrooi Aqua Libra verhuurt motorjachten waarvoor je geen vaarbewijs nodig hebt. De cruisers zijn comfortabel en geschikt voor meerdaagse tochten met verblijf aan boord. Heb je geen vaarervaring? Dan krijg je op voorhand de nodige vaarinstructies. Aqua Libra helpt je ook bij de planning en de voorbereiding van je tocht.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Domein van Wégimont
  http://www.provincedeliege.be/nl/node/6718 Dit recreatiedomein rond het kasteel omvat een zwembadencomplex, 7 vijvers, een ludiek zwembad met een waterglijbaan, een speelplein, een kanovijver, een gezondheidsparcours, een arboretum en een kampeerterrein.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Ophoven (Kinrooi) & Maaseik
  http://www.marec.be/de/jachthaefen.html Deze twee Marec jachthavens vormen samen de grootste binnenjachthaven van West-Europa. Zij zijn uitgerust met alle faciliteiten voor kajuitjachten, zeilboten, jollen en catamarans. Je beschikt er over vlottende steigers, vingerpieren, sanitair en douches. Er is drinkwater, elektriciteitsaansluiting, horeca en een dagstrand.
  Naar de website
 • Startpunt:
  Ophoven (Kinrooi)
  http://www.marec.be/rondvaarten.html In juli en augustus maakt de Paep van Meinecom III op vaste tijdstippen pendeltochten vanuit Ophoven (Kinrooi) naar het witte stadje Thorn (NL) en het Maasdorpje Stevensweert (NL). De andere maanden kun je de boot reserveren voor rondvaarten. Ze biedt plaats aan max 120 personen.
  Naar de website