Attractieparken in het hart van Europa

Een attractiepark bezoeken in Nederland, België of Duitsland? Vakantie in het hart van Europa heeft pretparken, speeltuinen en themaparken geselecteerd uit de regio Zuid-Limburg, Belgisch Limburg, Luik en Aken. Voor een attractiepark bezoek in Nederland of een pretpark bezoek in België bent u aan het juist adres.

Vakantie in het hart van Europa: voor uw attractieparken in België, Nederland en Duitsland!
 • Locatie:
  Landgraaf

  SnowWorld

  Het hele jaar door skiën of snowboarden – dat is mogelijk. In SnowWorld, het grootste indoor wintersportresort van de wereld, kun je je voorbereiden op het nieuwe wintersportseizoen of gewoon eens kennismaken met de wintersport. Vijf pistes en acht liften zijn hiervoor de perfecte basis.

  Naar de website
 • Locatie:
  Hasselt

  Plopsa Indoor Hasselt Plopsa Indoor Hasselt, het enige overdekte themapark van België, combineert de magie van de Studio 100-figuren met een 20-tal attracties voor je eerste kriebels. Mis de BumbaShow in het nostalgische amfitheater, of een knuffel van je favoriete Plopsa-figuur niet. Ontdek nu ook de vernieuwde buitenzone. Weer of geen weer, buitengewoonveel binnenpret!
  Naar de website
 • Locatie:
  Stavelot

  Park Plopsa Coo

  Het park Plopsa Coo, aan de voet van de beroemde watervallen, biedt een twintigtal attracties die compleet in het landschap geïntegreerd zijn. Mis zeker de bobslee op 2 pistes niet, een korte rit met de coaster of de Mega Mindy Flyer (70 meter hoog). Nieuw: Vicky the Ride, een achtbaan met bootjes die helemaal rond hun as draaien.

  Naar de website
 • Locatie:
  Sittard

  I-VY Climbing

  I-VY Climbing is een modern, multifunctioneel klimcentrum, gelegen in Sittard. Fun, Lead, Boulder, Speed. Bij I-VY Climbing vind je alle klimactiviteiten onder één dak!

  Maak kennis met de klimsport en doe mee aan een introductieles. Onder professionele begeleiding leer je veilig klimmen. 

  Bezoek ook I-VY Outside, voor uitdagende activiteiten.

  Naar de website
 • Locatie:
  Hückelhoven

  Schacht 3 / Millicher Halde Hückelhoven In het hart van de voormalige mijnstad is vandaag nog schacht 3 behouden, waarin een bezoekersmijn gevestigd is. De tegenwoordig gerenatureerde Millicher Halde biedt vanaf het imposante uitzichtplatform en de “hemeltrap” een mooi uitzicht over de stad en het voormalige terrein van de mijn.
  Naar de website
 • Locatie:
  Theux

  Forestia

  In een unieke omgeving nodigen een dierenpark en een avonturenparcours u uit voor een onvergetelijke dag. In het dierenpark ontdekt u de dieren van ons gematigd klimaat die in halve vrijheid leven in een uniek en bevoorrecht domein (300 dieren verdeeld over een dertigtal soorten). Het avonturenparcours bestaat uit 9 parcours en meer dan 80 hindernissen in de bomen (reserveren is nodig).

  Naar de website
 • Locatie:
  Genk

  Goalmine Het allereerste voetbalbelevingscentrum van België. In het stadion van KRC Genk doorkruisen jong en oud een interactief parcours door de wereld van het voetbal. Games, audiovisuele toepassingen, filmbeelden, foto’s, geluiden, interviews en interactieve displays wisselen elkaar af.
  Naar de website
 • Locatie:
  Valkenburg

  Sprookjesbos Valkenburg Sprookjesbos Valkenburg is een nostalgisch kinderpark op een bosrijke heuvel. Ontmoet Doornroosje, de Gelaarsde kat, Sinbad de Zeeman en vele anderen. Er is volop speelplezier aanwezig!
  Naar de website
 • Locatie:
  Landgraaf

  Familiepretpark Mondo Verde

  Mondo Verde is meer dan een gewone pretpark. Mondo Verde is met zijn vier thema’s helemaal geschikt voor elke bezoeker, jong en oud. De wereldtuinen nodigen je uit tot een reis door de hele wereld. In het Dinofauna ontmoet je levensechte dino’s en in de dierenwereld bijzondere dieren. Voor extra familiepret zorgen de spannende attracties.

  Naar de website
 • Locatie:
  Belgisch Limburg

  Nog meer attracties in Limburg (BE)! Heb je eens zin om er eens op uit te trekken? Wij zetten graag even voor jou op een rijtje wat Limburg allemaal in petto heeft.
  Naar de website
 • Locatie:
  Kerkrade

  Discovery Center Continium De wereld van wetenschap is er heel verbazend! In het Discovery Center Continium kun je zelf aan de slag gaan en alles over de wereld om je heen ontdekken. Leuke doestations wachten op. Zo ontdek je zelf hoe wetenschap werkt.
  Naar de website
 • Locatie:
  Eijsden

  Fun Valley Fun Valley in Eijsden bij Maastricht biedt in- en outdoor familiepret en diverse activiteiten. Een strand met ligweiden, speeltuinen en een nieuwe binnenspeeltuin is de perfecte combinatie voor strand en spel. Voor groepen vanaf 10 personen zijn hiernaast een aantal sportieve activiteiten zoals vlotbouwen of quadrijden boekbaar.
  Naar de website
 • Locatie:
  Ferrières

  Domein van Palogne Ontdek de Domein van Palogne met de vele verschillende aangeboden activiteiten: Kajakafvaarten, 3 mountainbikeroutes van 12 km, wandelpaden, speelplein, minigolf en tennisterreinen. Perfect om te dag erna af te sluiten: de taverne en het restaurant.
  Naar de website
 • Locatie:
  Genk

  Bokrijk Natuurwandelingen, zoektochten en andere buitenavonturen in de bossen. Fiets- en wandelpaden, maar ook de grootste gratis speeltuin van het land. Het Openluchtmuseum voert je terug naar het Vlaamse platteland van vroeger, met authentieke huizen en hun inboedel, demonstraties van ambachtslui en acteurs die het verleden tot leven wekken.
  Naar de website
 • Locatie:
  Lanaken

  Domein Pietersheim Gelegen aan de rand van het Nationaal Park “Hoge Kempen” is Domein Pietersheim de meest zuidelijke toegangspoort. Met zijn 12de eeuwse waterburcht (winnaar Vlaamse Monumentenprijs 2010), speeltuin, kinderboerderij, fietsverhuur, kabouterpad en boerderij- en natuurlessen biedt Pietersheim een combinatie van recreatieve en educatieve mogelijkheden. Groepen tot 68p kunnen goedkoop overnachten in het verblijfscentrum. Kinderboerderij en speeltuin: Gratis toegang!
  Naar de website
 • Locatie:
  Parkstad

  Parkstad Limburg attracties

  Parkstad Limburg is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. In deze regio rondom Heerlen vind men grote attracties zoals Snowworld, Gaiazoo, Mondo Verde, Museum Continium en Kasteel Hoensbroek, maar ook tal van kleinere attracties zoals het blote voeten park of het Thermenmuseum. Breng een bezoek en ontdek Parkstad!

  Naar de website
 • Locatie:
  Valkenburg

  Pretpark De Valkenier

  Op zoek naar een gezellig familiepark voor jong en oud? Dan kom naar De Valkenier. Hier vindt je oneindig veel spetterende attracties, zowel binnen als buiten: met onder andere de achtbaan, de cobra waterglijbaan en de kinderboerderij. Fiets, schommel en klim maar gewoon erop los.

  Naar de website
 • Locatie:
  Valkenburg

  A GoGo Kom en beleef een rit in de kabelbaan, rodelbaan, tokkelbaan of tubingbaan. Evenals mogelijk: boek een spannend spel grotten lasergame, mission possible of het nieuwe paintless paintball! Bedwing ernaar de trappen van de Wilhelminatoren en geniet van het fenomenale uitzicht.
  Naar de website
 • Locatie:
  Soumagne

  Domein van Wégimont

  Dit recreatiedomein rond het kasteel omvat een zwembadencomplex, 7 vijvers, een ludiek zwembad met een waterglijbaan, een speelplein, een kanovijver, een gezondheidsparcours, een arboretum en een kampeerterrein.

  Naar de website