Natuur in het Hart van Europa

Heerlijk wandelen door de mooie natuur in het Hart van Europa! Vakantie in het hart van Europa biedt u mooie natuur waar u eindeloze natuurwandelingen kunt maken door Nederland, België en Duitsland. Geniet van de mooie natuur in Regio Aken, het mooie landschap in Regio Luik, maak wandelingen in Zuid-Limburg en geniet van de natuur in Belgisch-Limburg.

Vakantie in het Hart van Europa: Heerlijke natuurwandelingen door het wonderschone landschap en de prachtige natuur!

 

 • Locatie:
  Jülich

  Brückenkopf-Park Jülich

  Hier kunt u slenteren, wandelen, skaten en in de klimtuin de wereld uit de hoogte bekijken. Extra tip: de zoo met ongeveer 550 dieren. Uniek in Duitsland is de 200 jaar oude, bijna 900 m lange vesting uit de tijd van Napoleon. Feesten zoals ‘Flammenzauber’ of ‘Epochenfest’ bieden spannend amusement.

  Naar de website
 • Locatie:
  Eschweiler

  Blausteinmeer Het Blausteinmeer is een perfecte recreatiebestemming. U kunt er met een zeilboot of surfplank het water op. Of een duik in het meer nemen. Ook zwemmen is in de nabijheid van de oever in een beperkte zone toegestaan. Op het waterpodium vinden muziek- en theatervoorstellingen plaats. Terrassen en promenades nodigen uit tot ontspanning.
  Naar de website
 • Locatie:
  Ferrières

  Domein van Palogne Ontdek de Domein van Palogne met de vele verschillende aangeboden activiteiten: Kajakafvaarten, 3 mountainbikeroutes van 12 km, wandelpaden, speelplein, minigolf en tennisterreinen. Perfect om te dag erna af te sluiten: de taverne en het restaurant.
  Naar de website
 • RivierPark Maasvallei Ontdek dit natuurpark met de Maas in de hoofdrol. Hier tref je zeldzame planten, water- en trekvogels aan. Een landschap dat uitnodigt tot rustgevende wandelingen.
  Naar de website
 • Locatie:
  Parkstad

  Parkstad Limburg attracties

  Parkstad Limburg is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. In deze regio rondom Heerlen vind men grote attracties zoals Snowworld, Gaiazoo, Mondo Verde, Museum Continium en Kasteel Hoensbroek, maar ook tal van kleinere attracties zoals het blote voeten park of het Thermenmuseum. Breng een bezoek en ontdek Parkstad!

  Naar de website
 • Locatie:
  Belgisch Limburg

  Nog meer attracties in Limburg (BE)! Heb je eens zin om er eens op uit te trekken? Wij zetten graag even voor jou op een rijtje wat Limburg allemaal in petto heeft.
  Naar de website
 • Locatie:
  Genk

  Bokrijk Natuurwandelingen, zoektochten en andere buitenavonturen in de bossen. Fiets- en wandelpaden, maar ook de grootste gratis speeltuin van het land. Het Openluchtmuseum voert je terug naar het Vlaamse platteland van vroeger, met authentieke huizen en hun inboedel, demonstraties van ambachtslui en acteurs die het verleden tot leven wekken.
  Naar de website
 • Nationaal Park Hoge Kempen Het enige Nationale Park van België telt 5700 hectare puur natuur. Wat wil een natuurliefhebber nog meer?
  Naar de website
 • Locatie:
  Eijsden-Margraten

  Met fruit erop uit! Met Fruit Erop Uit is een samenwerkingsverband waarin bedrijven en bewoners kennis delen, elkaar versterken en aanvullen. Het samenwerkingsverband richt zich op de toeristische, ecologische en economische ontwikkeling van de gemeente Eijsden-Margraten. Hierbij wordt een verbinding gelegd naar de rijke historie die het gebied heeft met fruit en fruitteelt.
  Naar de website
 • Locatie:
  Remouchamps

  Grotten van Remouchamps Breng een bezoek aan dit majestueus waals patrimonium. De Grot van Remouchamps wordt al sinds 1828 door toeristen bezocht. Vaar met de boot langzaam over de meanders van de onderaardse rivier van 600 meter. Een spannend belevenis! Duur van het bezoek: 1.15 uur.
  Naar de website
 • Locatie:
  Valkenburg

  A GoGo Kom en beleef een rit in de kabelbaan, rodelbaan, tokkelbaan of tubingbaan. Evenals mogelijk: boek een spannend spel grotten lasergame, mission possible of het nieuwe paintless paintball! Bedwing ernaar de trappen van de Wilhelminatoren en geniet van het fenomenale uitzicht.
  Naar de website
 • Locatie:
  Brunssum

  Blote VoetenPark Iedereen weet hoe heerlijk het voelt om met je blote voeten een strandwandeling te maken, te lopen door zonverwarmd gras of om de voetjes met een lekker modderbad eens goed te verwennen. Geef je voeten de vrijheid en beleef al deze prikkels op één en dezelfde dag tijdens het blote voeten wandelen in het Blote VoetenPark Brunssum. Laat je voeten masseren door de natuur!
  Naar de website
 • Locatie:
  Theux

  Forestia

  In een unieke omgeving nodigen een dierenpark en een avonturenparcours u uit voor een onvergetelijke dag. In het dierenpark ontdekt u de dieren van ons gematigd klimaat die in halve vrijheid leven in een uniek en bevoorrecht domein (300 dieren verdeeld over een dertigtal soorten). Het avonturenparcours bestaat uit 9 parcours en meer dan 80 hindernissen in de bomen (reserveren is nodig).

  Naar de website
 • Locatie:
  Goltsteinkuppe

  Indemann De Indemann, die gebouwd is met 20.000 afzonderlijke staalcomponenten en een gewicht van 280 t heeft, wijst meters hoog naar de lucht. Zijn talrijke platformen bieden u een spectaculair uitzicht op het landschap rond Inden. Bij invallende duisternis verlichten 40.655 LED-lampen de Indemann en zorgen voor een schitterend lichtspel.
  Naar de website
 • Locatie:
  Maastricht

  Rondvaart op de Maas & rondleiding door grotten Deze boottocht geeft een goede impressie van Maastricht vanaf het water. De rondvaartboot passeert onder meer de historische St. Servaasbrug, de nieuwe stadswijk Céramique, het Gouvernementsgebouw en vervolgens wordt er een stop gemaakt bij de St. Pietersberg. Na 20 minuten varen ga je van boord en wandel je de berg omhoog. Daar maak je een tocht van ongeveer een uur door de mergelgrotten, onder leiding van een VVV-gids. Na afloop van het grottenbezoek wordt de rondvaart voortgezet.
  Naar de website
 • Locatie:
  Maastricht

  Maastricht Underground Maastricht Underground is de verzamelnaam voor alles wat er te doen en te beleven is bij Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg, de Kazematten en de ENCI groeve. Stap terug in de tijd, treed het donker tegemoet of laat je fantasie de vrije loop als je de verhalen hoort die Maastricht Underground herbergt.
  Naar de website
 • Locatie:
  Soumagne

  Domein van Wégimont

  Dit recreatiedomein rond het kasteel omvat een zwembadencomplex, 7 vijvers, een ludiek zwembad met een waterglijbaan, een speelplein, een kanovijver, een gezondheidsparcours, een arboretum en een kampeerterrein.

  Naar de website