Tuinen in het Hart van Europa

Bezoek de mooiste tuinen en wereldtuinen in het Hart van Europa! Vakantie in het hart van Europa biedt u een overzicht tuinen en wereldtuinen in Zuid-Limburg, Tuinen in Belgisch-Limburg, Tuinen in Luik en Tuinen in regio Aken. Ook aan de kleintjes is gedacht. Bezoek een binnenspeeltuin of een van de speeltuinen in het Hart van Europa.

Vakantie in het Hart van Europa: Voor de mooiste (wereld)tuinen en speeltuinen van Nederland, België en Duitsland!

 

 • Locatie:
  Eschweiler

  Blausteinmeer Het Blausteinmeer is een perfecte recreatiebestemming. U kunt er met een zeilboot of surfplank het water op. Of een duik in het meer nemen. Ook zwemmen is in de nabijheid van de oever in een beperkte zone toegestaan. Op het waterpodium vinden muziek- en theatervoorstellingen plaats. Terrassen en promenades nodigen uit tot ontspanning.
  Naar de website
 • Locatie:
  Bilzen

  Alden Biesen

  De Duitse ridderorde heft deze Landcommanderij eens gebouwd. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Gedurende het hele jaar vinden er diverse evenementen plaats, vooral op het gebied van muziek en tuinbouw. Het hele domein buiten, inclusief de kerk en het Engels park, is vrij te bezoeken.

  Naar de website
 • Locatie:
  Kerkrade

  Botanische Tuin Kerkrade

  In Kerkrade vindt u een unieke internationaal geregistreerde Botanische Tuin.


  De tuin is het hele jaar op werkdagen geopend en van april t/m september ook in de weekends.

  Naar de website
 • Locatie:
  Parkstad

  Parkstad Limburg attracties

  Parkstad Limburg is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. In deze regio rondom Heerlen vind men grote attracties zoals Snowworld, Gaiazoo, Mondo Verde, Museum Continium en Kasteel Hoensbroek, maar ook tal van kleinere attracties zoals het blote voeten park of het Thermenmuseum. Breng een bezoek en ontdek Parkstad!

  Naar de website
 • Locatie:
  Soumagne

  Domein van Wégimont

  Dit recreatiedomein rond het kasteel omvat een zwembadencomplex, 7 vijvers, een ludiek zwembad met een waterglijbaan, een speelplein, een kanovijver, een gezondheidsparcours, een arboretum en een kampeerterrein.

  Naar de website
 • Locatie:
  Jülich

  Brückenkopf-Park Jülich

  Hier kunt u slenteren, wandelen, skaten en in de klimtuin de wereld uit de hoogte bekijken. Extra tip: de zoo met ongeveer 550 dieren. Uniek in Duitsland is de 200 jaar oude, bijna 900 m lange vesting uit de tijd van Napoleon. Feesten zoals ‘Flammenzauber’ of ‘Epochenfest’ bieden spannend amusement.

  Naar de website
 • Locatie:
  Ferrières

  Domein van Palogne Ontdek de Domein van Palogne met de vele verschillende aangeboden activiteiten: Kajakafvaarten, 3 mountainbikeroutes van 12 km, wandelpaden, speelplein, minigolf en tennisterreinen. Perfect om te dag erna af te sluiten: de taverne en het restaurant.
  Naar de website
 • Locatie:
  Genk

  Bokrijk Natuurwandelingen, zoektochten en andere buitenavonturen in de bossen. Fiets- en wandelpaden, maar ook de grootste gratis speeltuin van het land. Het Openluchtmuseum voert je terug naar het Vlaamse platteland van vroeger, met authentieke huizen en hun inboedel, demonstraties van ambachtslui en acteurs die het verleden tot leven wekken.
  Naar de website
 • Locatie:
  Landgraaf

  Familiepretpark Mondo Verde

  Mondo Verde is meer dan een gewone pretpark. Mondo Verde is met zijn vier thema’s helemaal geschikt voor elke bezoeker, jong en oud. De wereldtuinen nodigen je uit tot een reis door de hele wereld. In het Dinofauna ontmoet je levensechte dino’s en in de dierenwereld bijzondere dieren. Voor extra familiepret zorgen de spannende attracties.

  Naar de website