• Locatie:
  Maastricht

  Rondvaart op de Maas & rondleiding door grotten Deze boottocht geeft een goede impressie van Maastricht vanaf het water. De rondvaartboot passeert onder meer de historische St. Servaasbrug, de nieuwe stadswijk Céramique, het Gouvernementsgebouw en vervolgens wordt er een stop gemaakt bij de St. Pietersberg. Na 20 minuten varen ga je van boord en wandel je de berg omhoog. Daar maak je een tocht van ongeveer een uur door de mergelgrotten, onder leiding van een VVV-gids. Na afloop van het grottenbezoek wordt de rondvaart voortgezet.
  Naar de website
 • Locatie:
  Sittard

  I-VY Climbing

  I-VY Climbing is een modern, multifunctioneel klimcentrum, gelegen in Sittard. Fun, Lead, Boulder, Speed. Bij I-VY Climbing vind je alle klimactiviteiten onder één dak!

  Maak kennis met de klimsport en doe mee aan een introductieles. Onder professionele begeleiding leer je veilig klimmen. 

  Bezoek ook I-VY Outside, voor uitdagende activiteiten.

  Naar de website
 • Locatie:
  Kerkrade

  Botanische Tuin Kerkrade

  In Kerkrade vindt u een unieke internationaal geregistreerde Botanische Tuin.


  De tuin is het hele jaar op werkdagen geopend en van april t/m september ook in de weekends.

  Naar de website
 • Locatie:
  Eijsden-Margraten

  Met fruit erop uit! Met Fruit Erop Uit is een samenwerkingsverband waarin bedrijven en bewoners kennis delen, elkaar versterken en aanvullen. Het samenwerkingsverband richt zich op de toeristische, ecologische en economische ontwikkeling van de gemeente Eijsden-Margraten. Hierbij wordt een verbinding gelegd naar de rijke historie die het gebied heeft met fruit en fruitteelt.
  Naar de website
 • Locatie:
  Kerkrade

  Discovery Center Continium De wereld van wetenschap is er heel verbazend! In het Discovery Center Continium kun je zelf aan de slag gaan en alles over de wereld om je heen ontdekken. Leuke doestations wachten op. Zo ontdek je zelf hoe wetenschap werkt.
  Naar de website
 • Locatie:
  Valkenburg

  Sprookjesbos Valkenburg Sprookjesbos Valkenburg is een nostalgisch kinderpark op een bosrijke heuvel. Ontmoet Doornroosje, de Gelaarsde kat, Sinbad de Zeeman en vele anderen. Er is volop speelplezier aanwezig!
  Naar de website
 • Locatie:
  Landgraaf

  SnowWorld

  Het hele jaar door skiën of snowboarden – dat is mogelijk. In SnowWorld, het grootste indoor wintersportresort van de wereld, kun je je voorbereiden op het nieuwe wintersportseizoen of gewoon eens kennismaken met de wintersport. Vijf pistes en acht liften zijn hiervoor de perfecte basis.

  Naar de website
 • Locatie:
  Landgraaf

  Familiepretpark Mondo Verde

  Mondo Verde is meer dan een gewone pretpark. Mondo Verde is met zijn vier thema’s helemaal geschikt voor elke bezoeker, jong en oud. De wereldtuinen nodigen je uit tot een reis door de hele wereld. In het Dinofauna ontmoet je levensechte dino’s en in de dierenwereld bijzondere dieren. Voor extra familiepret zorgen de spannende attracties.

  Naar de website
 • Locatie:
  Kerkrade

  GaiaZOO

  Ontdek de wereld in GaiaZOO. De dierentuin GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur en een onvergetelijke dierentuinbeleving. Hier reis je in één dag over de hele wereld – van Limburg via Afrika naar de regenwouden van Amazonia. Ontmoet gorilla’s, neushoorns en giraffen, maar evenals dwerg ezels en het Margelland schaap.

  Naar de website
 • Locatie:
  Valkenburg

  Pretpark De Valkenier

  Op zoek naar een gezellig familiepark voor jong en oud? Dan kom naar De Valkenier. Hier vindt je oneindig veel spetterende attracties, zowel binnen als buiten: met onder andere de achtbaan, de cobra waterglijbaan en de kinderboerderij. Fiets, schommel en klim maar gewoon erop los.

  Naar de website
 • Locatie:
  Eijsden

  Fun Valley Fun Valley in Eijsden bij Maastricht biedt in- en outdoor familiepret en diverse activiteiten. Een strand met ligweiden, speeltuinen en een nieuwe binnenspeeltuin is de perfecte combinatie voor strand en spel. Voor groepen vanaf 10 personen zijn hiernaast een aantal sportieve activiteiten zoals vlotbouwen of quadrijden boekbaar.
  Naar de website
 • Locatie:
  Parkstad

  Parkstad Limburg attracties

  Parkstad Limburg is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. In deze regio rondom Heerlen vind men grote attracties zoals Snowworld, Gaiazoo, Mondo Verde, Museum Continium en Kasteel Hoensbroek, maar ook tal van kleinere attracties zoals het blote voeten park of het Thermenmuseum. Breng een bezoek en ontdek Parkstad!

  Naar de website
 • Locatie:
  Valkenburg

  A GoGo Kom en beleef een rit in de kabelbaan, rodelbaan, tokkelbaan of tubingbaan. Evenals mogelijk: boek een spannend spel grotten lasergame, mission possible of het nieuwe paintless paintball! Bedwing ernaar de trappen van de Wilhelminatoren en geniet van het fenomenale uitzicht.
  Naar de website
 • Locatie:
  Beek

  Oorlogsmuseum Eyewitness Het museum laat u de Tweede Wereldoorlog opnieuw beleven en zaken zien die tot op heden onderbelicht zijn geweest in de regio. Zo brengen we de Europese geschiedenis van deze oorlog op een levendige manier in beeld. Dit doen we door middel van film, foto, vitrines met originele uniformen en attributen. Tevens zijn er 13 diorama's met levensechte figuren in oorlogscenes uitgebeeld.
  Naar de website
 • Locatie:
  Geleen

  Pinkpop Expo Jaarlijks vindt rond Pinksteren in Landgraaf het popfestival Pinkpop plaats. Pinkpop staat in het Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. Het is nu ook mogelijk om Pinkpop het hele jaar door te beleven. Buro Pinkop heeft in Geleen, de bakermat van het festival, namelijk een vaste expositie die zeer voordelig te bezoeken is.
  Naar de website
 • Locatie:
  Brunssum

  Blote VoetenPark Iedereen weet hoe heerlijk het voelt om met je blote voeten een strandwandeling te maken, te lopen door zonverwarmd gras of om de voetjes met een lekker modderbad eens goed te verwennen. Geef je voeten de vrijheid en beleef al deze prikkels op één en dezelfde dag tijdens het blote voeten wandelen in het Blote VoetenPark Brunssum. Laat je voeten masseren door de natuur!
  Naar de website
 • Locatie:
  Maastricht

  Maastricht Underground Maastricht Underground is de verzamelnaam voor alles wat er te doen en te beleven is bij Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg, de Kazematten en de ENCI groeve. Stap terug in de tijd, treed het donker tegemoet of laat je fantasie de vrije loop als je de verhalen hoort die Maastricht Underground herbergt.
  Naar de website
 • Andere regio's

 • Locatie:
  Stavelot

  Park Plopsa Coo

  Het park Plopsa Coo, aan de voet van de beroemde watervallen, biedt een twintigtal attracties die compleet in het landschap geïntegreerd zijn. Mis zeker de bobslee op 2 pistes niet, een korte rit met de coaster of de Mega Mindy Flyer (70 meter hoog). Nieuw: Vicky the Ride, een achtbaan met bootjes die helemaal rond hun as draaien.

  Naar de website
 • Locatie:
  Ferrières

  Domein van Palogne Ontdek de Domein van Palogne met de vele verschillende aangeboden activiteiten: Kajakafvaarten, 3 mountainbikeroutes van 12 km, wandelpaden, speelplein, minigolf en tennisterreinen. Perfect om te dag erna af te sluiten: de taverne en het restaurant.
  Naar de website
 • Locatie:
  Soumagne

  Domein van Wégimont

  Dit recreatiedomein rond het kasteel omvat een zwembadencomplex, 7 vijvers, een ludiek zwembad met een waterglijbaan, een speelplein, een kanovijver, een gezondheidsparcours, een arboretum en een kampeerterrein.

  Naar de website
 • Locatie:
  Huy

  Mont Mosan Speelplein, zeeleeuwen- en papegaaienshows, zeehonden, tentoonstelling over zeezoogdieren, minigolf en ponyritjes.
  Naar de website
 • Locatie:
  Theux

  Forestia

  In een unieke omgeving nodigen een dierenpark en een avonturenparcours u uit voor een onvergetelijke dag. In het dierenpark ontdekt u de dieren van ons gematigd klimaat die in halve vrijheid leven in een uniek en bevoorrecht domein (300 dieren verdeeld over een dertigtal soorten). Het avonturenparcours bestaat uit 9 parcours en meer dan 80 hindernissen in de bomen (reserveren is nodig).

  Naar de website
 • Locatie:
  Remouchamps

  Grotten van Remouchamps Breng een bezoek aan dit majestueus waals patrimonium. De Grot van Remouchamps wordt al sinds 1828 door toeristen bezocht. Vaar met de boot langzaam over de meanders van de onderaardse rivier van 600 meter. Een spannend belevenis! Duur van het bezoek: 1.15 uur.
  Naar de website
 • Locatie:
  Eschweiler

  Blausteinmeer Het Blausteinmeer is een perfecte recreatiebestemming. U kunt er met een zeilboot of surfplank het water op. Of een duik in het meer nemen. Ook zwemmen is in de nabijheid van de oever in een beperkte zone toegestaan. Op het waterpodium vinden muziek- en theatervoorstellingen plaats. Terrassen en promenades nodigen uit tot ontspanning.
  Naar de website
 • Locatie:
  Hückelhoven

  Schacht 3 / Millicher Halde Hückelhoven In het hart van de voormalige mijnstad is vandaag nog schacht 3 behouden, waarin een bezoekersmijn gevestigd is. De tegenwoordig gerenatureerde Millicher Halde biedt vanaf het imposante uitzichtplatform en de “hemeltrap” een mooi uitzicht over de stad en het voormalige terrein van de mijn.
  Naar de website
 • Locatie:
  Jülich

  Brückenkopf-Park Jülich

  Hier kunt u slenteren, wandelen, skaten en in de klimtuin de wereld uit de hoogte bekijken. Extra tip: de zoo met ongeveer 550 dieren. Uniek in Duitsland is de 200 jaar oude, bijna 900 m lange vesting uit de tijd van Napoleon. Feesten zoals ‘Flammenzauber’ of ‘Epochenfest’ bieden spannend amusement.

  Naar de website
 • Locatie:
  Stolberg

  Stolberg-kasteel

  Het Stolberg-kasteel bekoort met zijn massieve torens, ringmuren en weergangen. In het geïntegreerde museum worden historische ambachten zoals metaal-, hout-, leder- en glasbewerking gepresenteerd en krijgt u een beeld van de kolen- en ertsmijnbouw. Na de bezichtiging kunt u ontspannen in het koffiehuis in de traditionele stijl van 100 jaar geleden.

  Naar de website
 • Locatie:
  Düren

  Leopold-Hoesch- & Papiermuseum Leer via papyrus en perkament alles over de weg naar het papier zoals we het nu kennen. Tip: rondleiding in het Papiermuseum elke 2e zondag van de maand om 13 uur. Het Leopold-Hoesch-Museum, in de onmiddellijke omgeving, toont parels uit de klassieke moderne kunst tot de hedendaagse kunst. Publieke rondleiding op de 1e zondag van de maand om 15 uur.
  Naar de website
 • Locatie:
  Goltsteinkuppe

  Indemann De Indemann, die gebouwd is met 20.000 afzonderlijke staalcomponenten en een gewicht van 280 t heeft, wijst meters hoog naar de lucht. Zijn talrijke platformen bieden u een spectaculair uitzicht op het landschap rond Inden. Bij invallende duisternis verlichten 40.655 LED-lampen de Indemann en zorgen voor een schitterend lichtspel.
  Naar de website
 • Locatie:
  Aken

  Dom & oude binnenstad In de dom van Aken, een van de beroemdste monumenten van de Europese bouwkunst, werden meer dan 30 Duitse koningen gekroond en werd Karel de Grote begraven. In 1987 werd de dom als eerste Duitse bouwwerk ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ook het stadhuis en de historische binnenstad zijn een must. Een rondleiding biedt een ideale kennismaking.
  Naar de website
 • Locatie:
  Lanaken

  Domein Pietersheim Gelegen aan de rand van het Nationaal Park “Hoge Kempen” is Domein Pietersheim de meest zuidelijke toegangspoort. Met zijn 12de eeuwse waterburcht (winnaar Vlaamse Monumentenprijs 2010), speeltuin, kinderboerderij, fietsverhuur, kabouterpad en boerderij- en natuurlessen biedt Pietersheim een combinatie van recreatieve en educatieve mogelijkheden. Groepen tot 68p kunnen goedkoop overnachten in het verblijfscentrum. Kinderboerderij en speeltuin: Gratis toegang!
  Naar de website
 • Locatie:
  Hasselt

  Plopsa Indoor Hasselt Plopsa Indoor Hasselt, het enige overdekte themapark van België, combineert de magie van de Studio 100-figuren met een 20-tal attracties voor je eerste kriebels. Mis de BumbaShow in het nostalgische amfitheater, of een knuffel van je favoriete Plopsa-figuur niet. Ontdek nu ook de vernieuwde buitenzone. Weer of geen weer, buitengewoonveel binnenpret!
  Naar de website
 • Nationaal Park Hoge Kempen Het enige Nationale Park van België telt 5700 hectare puur natuur. Wat wil een natuurliefhebber nog meer?
  Naar de website
 • RivierPark Maasvallei Ontdek dit natuurpark met de Maas in de hoofdrol. Hier tref je zeldzame planten, water- en trekvogels aan. Een landschap dat uitnodigt tot rustgevende wandelingen.
  Naar de website
 • Locatie:
  Genk

  Bokrijk Natuurwandelingen, zoektochten en andere buitenavonturen in de bossen. Fiets- en wandelpaden, maar ook de grootste gratis speeltuin van het land. Het Openluchtmuseum voert je terug naar het Vlaamse platteland van vroeger, met authentieke huizen en hun inboedel, demonstraties van ambachtslui en acteurs die het verleden tot leven wekken.
  Naar de website
 • Locatie:
  Bilzen

  Alden Biesen

  De Duitse ridderorde heft deze Landcommanderij eens gebouwd. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Gedurende het hele jaar vinden er diverse evenementen plaats, vooral op het gebied van muziek en tuinbouw. Het hele domein buiten, inclusief de kerk en het Engels park, is vrij te bezoeken.

  Naar de website
 • Locatie:
  Tongeren

  Gallo-romeins museum In dit museum krijgt u een compleet overzicht van de menselijke bewoning in de provincie Limburg; van de prehistorie tot en met de Merovingers. Bijzonder aan te bevelen: de Gallo-Romeinse collectie. Het museum bidet verrassende displays, multimediale presentaties en boeiende objecten plus hiernaast permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen.
  Naar de website
 • Locatie:
  Belgisch Limburg

  Nog meer attracties in Limburg (BE)! Heb je eens zin om er eens op uit te trekken? Wij zetten graag even voor jou op een rijtje wat Limburg allemaal in petto heeft.
  Naar de website
 • Locatie:
  Genk

  Goalmine Het allereerste voetbalbelevingscentrum van België. In het stadion van KRC Genk doorkruisen jong en oud een interactief parcours door de wereld van het voetbal. Games, audiovisuele toepassingen, filmbeelden, foto’s, geluiden, interviews en interactieve displays wisselen elkaar af.
  Naar de website
 • Locatie:
  Beringen

  Vlaams Mijnmuseum Het Vlaams Mijnmuseum vertelt het verhaal van de mijnwerker en de mijnontginning. Een nagebouwde pijler illustreert het werk ondergronds. Een maquette met klank- en lichtspel de bovengrondse activiteiten.
  Naar de website
 • Locatie:
  Peer

  Bruegelmuseum In een stijlvol herenhuis in het historische hart van Peer is het Bruegelmuseum ondergebracht. Niet de onbetaalbare originelen maar wel met veel liefde en zin voor kwaliteit vervaardigde reproducties op ware grootte.
  Naar de website