Cmine Genk

TL_C-Mine_2_webBoven de horizon van Genk steken twee torens uit. Het zijn de schachtbokken van de Cmine Genk. In de Cmine Genk namen destijds duizenden mijnwerkers de lift naar beneden, om 800 meter onder de grond naar steenkool te graven. Nu is C-mine Genk een toeristische topper, een wonderbaarlijke plek met levende verhalen uit de mijn.
 • Locatie:
  Genk

  http://www.toerismelimburg.be/content/het-openluchtmuseum-bokrijk Natuurwandelingen, zoektochten en andere buitenavonturen in de bossen. Fiets- en wandelpaden, maar ook de grootste gratis speeltuin van het land. Het Openluchtmuseum voert je terug naar het Vlaamse platteland van vroeger, met authentieke huizen en hun inboedel, demonstraties van ambachtslui en acteurs die het verleden tot leven wekken.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Heerlen

  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/abc/vermelding.aspx?id=5338 In het Thermenmuseum Heerlen is de permanente expositie: 'Romeins Zuid-Limburg; het hele verhaal' te zien. De expositie geeft antwoord op de vraag wat de komst van de Romeinen betekend heeft voor de toenmalige inwoners van Zuid-Limburg.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Alsdorf

  http://www.energeticon.de/

  Het monumentale delfmachinehuis met zijn historische machines van een steenkolenmijn zorgt voor een unieke atmosfeer en een bijzondere ambiance, en is derhalve een geliefde evenementlocatie. Verder is Energeticon ook een beleveniswereld voor de thema's energie, mijnwezengeschiedenis en toekomsttechnologie.

  lees verder >>
 • Locatie:
  Sprimont

  Email:

  http://www.natuurwetenschappen.be/

  Het museum bevindt zich in de oude centrale van de steengroeve . Dit opmerkelijke gebouw maakt deel uit van het industrieel erfgoed. Hier kan je de verschillende stadia van het verwerken van steen volgen. Ontginningstechnieken, het transport naar de plaatzagerij en de steenhouwerij . De streek van Sprimont onderscheidt zich en door de kwaliteit van zijn steen,en door de bekwaamheid van zijn ambachtslieden.

  lees verder >>