Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Tongeren

  http://www.toerismelimburg.be/content/gallo-romeins-museum-0 Het vernieuwde Gallo-Romeins Museum geeft een compleet overzicht van de menselijke bewoning in de provincie Limburg. Het vernieuwde museum hecht veel belang aan beleving. Dat uit zich in verrassende displays, multimediale presentaties en boeiende objecten.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Aubel

  http://www.abbaye-du-val-dieu.be/1_NL/index.php De Abdij van Val-Dieu is een oase van rust. De abdij Onze Lieve Vrouw van Val-Dieu ligt in het land van Herve, als een oase van rust, op het grondgebied van de gemeente Aubel, in het oosten van België en hoort bij het bisdom Luik. Deze cisterciënzer abdij heeft een lange geschiedenis en leefde dankzij de Christelijke gemeenschap van Val-dieu weer op.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Maastricht

  http://www.vvvmaastricht.eu/musea/schatkamer_basiliek_van_sint_servaas.html Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten. Het schrijn van St. Servaas, ook Noodkist genaamd, is de meest kostbare met daarin een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Aachen

  http://www.suermondt-ludwig-museum.de/ Das städtische Suermondt-Ludwig-Museum wurde 1883 vom Museumsverein Aachen als Suermondt-Museum gegründet. Es erhielt seinen Namen nach dem ersten großen Stifter, dem Stahlunternehmer, Bankier und Kunstmäzen Barthold Suermondt.
  lees verder >>