Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Düren

  http://www.leopoldhoeschmuseum.de Leer via papyrus en perkament alles over de weg naar het papier zoals we het nu kennen. Tip: rondleiding in het Papiermuseum elke 2e zondag van de maand om 13 uur. Het Leopold-Hoesch-Museum, in de onmiddellijke omgeving, toont parels uit de klassieke moderne kunst tot de hedendaagse kunst. Publieke rondleiding op de 1e zondag van de maand om 15 uur.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Hasselt

  http://www.toerismelimburg.be/content/literair-museum Het Literair Museum bundelt alle literatuur uit en over Belgisch-Limburg. Van literaire werken van Limburgse auteurs over typisch lokale onderwerpen zoals de steenkoolmijnen, Bokkerijders en de heide in literatuur. Veel aandacht gaat naar jeugdliteratuur en het kinderboek. De tentoonstelling over Limburgse jeugdauteurs en -illustratoren kreeg een nieuwe look. In de vernieuwde kijkkastjes krijg je nog meer te zien én te horen.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Maastricht

  http://www.vvvmaastricht.eu/musea/schatkamer_basiliek_van_sint_servaas.html Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten. Het schrijn van St. Servaas, ook Noodkist genaamd, is de meest kostbare met daarin een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Luik

  http://www.grandcurtiusliege.be/homepage-nl?set_language=nl

  Meer dan 7000 jaar regionale en internationale artefacten. Meer dan 5200 objecten tentoongesteld in chronologische of thematische volgorde. Meertalige virtuele gidsen (beeld en tekst). Prestigieuze verzamelingen afkomstig van de musea voor archeologie, decoratieve kunst, religieuze en maaslandse kunst, alsook het wapen- en glasmuseum.

  lees verder >>