Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Bassenge

  http://www.fort-eben-emael.be/ Het fort van Eben-Emael werd zeer bekend tijdens de strijd op 10 mei 1940 toen een klein team van Duitse paratroepers de artillerie van het fort in minder dan 15 minuten onder controle kreeg. Breng een bezoek aan fort Eben-Emael en ontdek het ongelooflijke avontuur van de eerste ogenblikken van Wereldoorlog II. We informeren u over de geheime, vernieuwende Duitse plannen en de krachtige wapens.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Genk

  http://www.toerismelimburg.be/content/c-mine-genk

  Boven de horizon van Genk steken twee torens uit. Het zijn de schachtbokken van Winterslag. C-mine is een toeristische topper, een wonderbaarlijke plek met levende verhalen uit de mijn.

  Bezoek nu ook de tentoonstelling 'Krachten/Forces' van kunstenaar Piet Stockmans.

  lees verder >>
 • Locatie:
  Vaals

  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/abc/vermelding.aspx?id=6470 Museum Vaals is een spraakmakend museum in een voormalige kloosterkapel, waar gasten overweldigend omringd worden door ruim 200 kerkbeelden van 1 tot 3,5 m. hoog gecombineerd met hedendaagse kunst. Iedere bezoeker ontvangt informatie over de betekenis van de eigen voornaam en de persoonlijke patroonheilige.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Alsdorf

  http://www.energeticon.de

  Iedereen heeft de mond vol van de Energiewende. Je will er meer over weten? Je hebt vragen zoals: Hoeveel energie geeft de zon ons? Waarom zijn windenergie en waterkracht een vorm van zonneenergie?

  Het ENERGETICON geeft antwoorden, will een orientieringshulp zijn. We vertellen de geschiedenis van de energie als samenhangend verhaal.

  Veel plezier bij het energie beleven – energie begrijpen!

   

  lees verder >>