Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Stolberg

  http://www.stolbergtouristik.de/city_info/webaccessibility/index.cfm?region_id=363&waid=133&item_id=845677&oldrecord=26533&oldmodul=5&olddesign=0&oldkeyword=0&oldeps=20&oldaz=all&oldcat=0&fsize=1&contrast=0 Het Stolberg-kasteel bekoort met zijn massieve torens, ringmuren en weergangen. In het geïntegreerde museum worden historische ambachten zoals metaal-, hout-, leder- en glasbewerking gepresenteerd en krijgt u een beeld van de kolen- en ertsmijnbouw. Na de bezichtiging kunt u ontspannen in het koffiehuis in de traditionele stijl van 100 jaar geleden.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Sint Truiden

  http://www.toerismelimburg.be/content/abtsvleugel-en-keizerszaal De Keizerszaal is de ontvangstzaal van de abt. De plafondschilderingen zijn van de hand van de 18de-eeuwse Italiaanse kunstschilder Giovanni Antonio Caldelli.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Valkenburg

  http://www.kasteelruinevalkenburg.nl/ Ga op de kasteelruine terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Luik

  http://www.citemiroir.be/ Een uitzonderlijke plaats in de dienst van het onderwijs, debat en cultuur in het centrum van Luik.
  lees verder >>