Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Beek

  http://www.eyewitnesswo2.nl/ Het museum laat u de Tweede Wereldoorlog opnieuw beleven en zaken zien die tot op heden onderbelicht zijn geweest in de regio. Zo brengen we de Europese geschiedenis van deze oorlog op een levendige manier in beeld. Dit doen we door middel van film, foto, vitrines met originele uniformen en attributen. Tevens zijn er 13 diorama's met levensechte figuren in oorlogscenes uitgebeeld.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Aachen

  http://www.suermondt-ludwig-museum.de/ Das städtische Suermondt-Ludwig-Museum wurde 1883 vom Museumsverein Aachen als Suermondt-Museum gegründet. Es erhielt seinen Namen nach dem ersten großen Stifter, dem Stahlunternehmer, Bankier und Kunstmäzen Barthold Suermondt.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Hasselt

  http://www.toerismelimburg.be/content/modemuseum-hasselt-0 Het Modemuseum Hasselt benadert op een zo breed mogelijke manier mode en modegeschiedenis. In het prachtig vernieuwde decor van een voormalig klooster zet het museum, via tijdelijke exposities, afwisselend designers, materialen, technieken en invalshoeken centraal. Soms belicht het ook kruisbestuivingen tussen mode en andere kunstvormen. Kom en bezoek de tentoonstellingen over mode- vroeger, nu en in de toekomst.

  

  lees verder >>
 • Locatie:
  Huy

  http://www.fortdehuy.be/ In het Fort van Huy, wat een gevangenis was in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, is het Museum van het Verzet en van de Concentratiekampen, bestaande uit 11 zalen.

  Het fort zelf is gebouwd in 1818 en is nog grotendeels in originele staat.

  lees verder >>