Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Alsdorf

  http://www.energeticon.de

  Iedereen heeft de mond vol van de Energiewende. Je will er meer over weten? Je hebt vragen zoals: Hoeveel energie geeft de zon ons? Waarom zijn windenergie en waterkracht een vorm van zonneenergie?

  Het ENERGETICON geeft antwoorden, will een orientieringshulp zijn. We vertellen de geschiedenis van de energie als samenhangend verhaal.

  Veel plezier bij het energie beleven – energie begrijpen!

   

  lees verder >>
 • Locatie:
  Beringen

  http://www.toerismelimburg.be/content/mijnmuseum Het Vlaams Mijnmuseum vertelt het verhaal van de mijnwerker en de mijnontginning. Een nagebouwde pijler illustreert het werk ondergronds. Een maquette met klank- en lichtspel de bovengrondse activiteiten.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Luik

  http://www.grandcurtiusliege.be/homepage-nl?set_language=nl

  Meer dan 7000 jaar regionale en internationale artefacten. Meer dan 5200 objecten tentoongesteld in chronologische of thematische volgorde. Meertalige virtuele gidsen (beeld en tekst). Prestigieuze verzamelingen afkomstig van de musea voor archeologie, decoratieve kunst, religieuze en maaslandse kunst, alsook het wapen- en glasmuseum.

  lees verder >>
 • Locatie:
  Maastricht

  http://www.vvvmaastricht.eu/musea/schatkamer_basiliek_van_sint_servaas.html Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten. Het schrijn van St. Servaas, ook Noodkist genaamd, is de meest kostbare met daarin een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden.
  lees verder >>