Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Vaals

  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/abc/vermelding.aspx?id=6470 Museum Vaals is een spraakmakend museum in een voormalige kloosterkapel, waar gasten overweldigend omringd worden door ruim 200 kerkbeelden van 1 tot 3,5 m. hoog gecombineerd met hedendaagse kunst. Iedere bezoeker ontvangt informatie over de betekenis van de eigen voornaam en de persoonlijke patroonheilige.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Hasselt

  http://www.toerismelimburg.be/content/nationaal-jenevermuseum Hasselt en jenever zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Nationaal Jenevermuseum maak je kennis met de geheimen van dit pittig drankje. Het museum is een 19de-eeuwse stokerij in het midden van de stad. Panelen, interactieve opstellingen en voorwerpen illustreren klaar en duidelijk het verhaal van de Belgische jenever, van graankorrel tot borrel.

   

   

  lees verder >>
 • Locatie:
  Luik

  http://www.citemiroir.be/ Een uitzonderlijke plaats in de dienst van het onderwijs, debat en cultuur in het centrum van Luik.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Aken

  http://aachen.de/NL/ts/170_sehenswuerdigkeiten/index.html In de dom van Aken, een van de beroemdste monumenten van de Europese bouwkunst, werden meer dan 30 Duitse koningen gekroond en werd Karel de Grote begraven. In 1978 werd de dom als eerste Duitse bouwwerk ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ook het stadhuis en de historische binnenstad zijn een must. Een rondleiding biedt een ideale kennismaking.
  lees verder >>