Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Linnich

  http://www.glasmalerei-museum.de Wat is de geschiedenis van glas? Dit museum licht de ontwikkeling van de moderne gebrandschilderde glastechnieken sinds de 19e eeuw uit. Daarnaast is er ook aandacht voor de hedendaagse trends op het gebied van glas.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Stavelot

  http://www.abbayedestavelot.be/nl Deze prachtige abdijkerk uit de 11e eeuw herbergt drie centra van toeristisch belang: het museum van het Circuit Spa-Francorchamps, het Apollinaire-museum en het Historisch Museum van het vorstendom Stavelot-Malmedy. Bovendien kunt u hier exposities bezoeken en de natuur van de Hoge Venen bewonderen.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Genk

  http://www.toerismelimburg.be/content/goalmine-stadion-krc-genk Het allereerste voetbalbelevingscentrum van België. In het stadion van KRC Genk doorkruisen jong en oud een interactief parcours door de wereld van het voetbal. Games, audiovisuele toepassingen, filmbeelden, foto’s, geluiden, interviews en interactieve displays wisselen elkaar af.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Beek

  http://www.eyewitnesswo2.nl/ Het museum laat u de Tweede Wereldoorlog opnieuw beleven en zaken zien die tot op heden onderbelicht zijn geweest in de regio. Zo brengen we de Europese geschiedenis van deze oorlog op een levendige manier in beeld. Dit doen we door middel van film, foto, vitrines met originele uniformen en attributen. Tevens zijn er 13 diorama's met levensechte figuren in oorlogscenes uitgebeeld.
  lees verder >>