Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Luik

  http://www.viewallonne.be/nl/ Het Museum van het Waalse Leven werd in 1913 onder leiding van Waalse activisten Joseph-Maurice Remouchamps (advocaat, zoon van de beroemde schrijver Edouard Waalse Remouchamps en eerste directeur en oprichter), Jean Haust (taalkundige, auteur van een Waals Luik woordenboek) en Henri Simon (bekende Waalse schrijver en eerste curator) opgericht.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Linnich

  http://www.glasmalerei-museum.de Wat is de geschiedenis van glas? Dit museum licht de ontwikkeling van de moderne gebrandschilderde glastechnieken sinds de 19e eeuw uit. Daarnaast is er ook aandacht voor de hedendaagse trends op het gebied van glas.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Maastricht

  http://www.vvvmaastricht.eu Een stadswandeling onder leiding van een gids is een echte aanrader in Maastricht. Verhalen, anekdotes en weetjes brengen de geschiedenis van de stad tot leven. De gids voert je langs mooie plekjes in de binnenstad, zoals het Stokstraatkwartier, het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, het park, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerk St. Jan en de basiliek van St. Servaas.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Tongeren

  http://www.toerismelimburg.be/content/gallo-romeins-museum-0 Het vernieuwde Gallo-Romeins Museum geeft een compleet overzicht van de menselijke bewoning in de provincie Limburg. Het vernieuwde museum hecht veel belang aan beleving. Dat uit zich in verrassende displays, multimediale presentaties en boeiende objecten.
  lees verder >>