Museum Liege

LIE_palais-curtius

In Liege vindt u een groot aantal musea die u kunt bezoeken. Voorbeelden voor een museum bezoek in Liege zijn musea op het gebied van aqua, archeologie, kunst en design. In Liege kunt u ook een museum bezoeken dat ver terug gaat naar de historie. In Liege genoeg keuze voor een museum bezoek.

 • Locatie:
  Hasselt

  http://www.toerismelimburg.be/content/nationaal-jenevermuseum Hasselt en jenever zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Nationaal Jenevermuseum maak je kennis met de geheimen van dit pittig drankje. Het museum is een 19de-eeuwse stokerij in het midden van de stad. Panelen, interactieve opstellingen en voorwerpen illustreren klaar en duidelijk het verhaal van de Belgische jenever, van graankorrel tot borrel.

   

   

  lees verder >>
 • Locatie:
  Aubel

  http://www.abbaye-du-val-dieu.be/1_NL/index.php De Abdij van Val-Dieu is een oase van rust. De abdij Onze Lieve Vrouw van Val-Dieu ligt in het land van Herve, als een oase van rust, op het grondgebied van de gemeente Aubel, in het oosten van België en hoort bij het bisdom Luik. Deze cisterciënzer abdij heeft een lange geschiedenis en leefde dankzij de Christelijke gemeenschap van Val-dieu weer op.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Düren

  http://www.leopoldhoeschmuseum.de Leer via papyrus en perkament alles over de weg naar het papier zoals we het nu kennen. Tip: rondleiding in het Papiermuseum elke 2e zondag van de maand om 13 uur. Het Leopold-Hoesch-Museum, in de onmiddellijke omgeving, toont parels uit de klassieke moderne kunst tot de hedendaagse kunst. Publieke rondleiding op de 1e zondag van de maand om 15 uur.
  lees verder >>
 • Locatie:
  Valkenburg

  http://www.vvvzuidlimburg.nl/beleefzuidlimburg/abc/vermelding.aspx?id=5390 Bij aankomst krijgt iedereen een kaarsje. Vervolgens kunt u in dit onderaardse gangenstelsel zien hoe de beroemde architect Dr. Pierre Cuypers meer dan 100 jaar geleden de belangrijkste delen van een vroegchristelijke begraafplaats in Rome heeft gereconstrueerd.
  lees verder >>