Nederlands Limburg

016-elsloo-beschermd-dorpsgEen eigen stukje buitenland. Zo wordt Nederlands Limburg vaak getypeerd in Nederland. Nederlands Limburg typeert zich door streekgerechten zoals Limburgse Vlaai, zuurvlees en stroop. Ook typeert Nederlands Limburg met haar eigen dialect. Nederlands Limburg kent daarnaast een mooi, heuvelachtig, intrigerend landschap, dat absoluut een bezoek waard is.
 • Dagelijks de grens oversteken – onderweg in het drielandenpunt
  Gebied:
  D - NL - B

  Duur:
  7 dagen

  Prijs:
  vanaf 490 €

  De Duits-Nederlands-Belgische grensregio, waar in de loop van de geschiedenis Romeinen, Franken, Bourgondiërs, Habsburgers en Fransen hun culturele en culinaire sporen hebben achtergelaten, ligt in het hart van Europa. Vandaag wordt in deze kleine regio zowel Duits, Frans, Nederlands als Vlaams gesproken.

  De prachtige patriciërswoningen op de historische marktpleinen in het stemmige MAASEIK (B), in het levendige MAASTRICHT (NL) en in de jenever- en modestad HASSELT (B) getuigen van de rijkdom uit lang vervlogen tijden. In het multiculturele LUIK (B) woonden de prins-bisschoppen, en in de keizerstad AKEN vereeuwigde Karel de Grote zich met zijn beroemde paltskapel. Ook de kasteelruïnes van de enige hoogteburcht in Nederland dragen de sporen van middeleeuwse macht: deze troont schilderachtig boven het cultuurstadje VALKENBURG. Het gezamenlijke, industriële verleden is alomtegenwoordig. Oude spoorwegtracés zijn fietspaden geworden, en de vroegere open groeves en stortplaatsen worden vandaag gebruikt door watersporters en wandelaars. De kasteelroute leidt u op de fiets eerst naar romantische waterburchten en langs de idyllische WORM. Later volgt u de MAAS, het ALBERTKANAAL en de OURTHE. Doorheen het landschap van HASPENGOUW met zijn fruitboomvelden en vierkantshoeven fietst u naar de voorname Landcommanderij ALDEN BIESEN. Na Luik biedt een voormalig spoorwegtracé u een fantastisch zicht over de velden en weilanden van het HERVERLAND, voor u uiteindelijk Aken bereikt.

  
  Ga naar de website
 • Fietsparadijs Limburg: sportief fietsen (3)
  Gebied:
  Lanaken - Limburg (B)

  Extra:
  Wielerhotel

  Duur:
  1 nacht

  Prijs:
  € 95

  1 nacht met ontbijt; 1 driegangendiner (culinair grillbuffet op vr en za, exclusief dranken; lunchpakket in handig rugzakje; fietskaart; toegang zwembad en fitness; fietsgadget op de kamer
  Ga naar de website
  Bekijk meer arrangementen in de regio
 • Portes Ouvertes à l'Université de Liège (ULG)
  Gebied:
  Luik

  Duur:
  2 dagen / 1 nacht

  Prijs:
  Vanaf 62,50 € pp

  Découvrez un package complet "Journée Portes Ouvertes à l'Université de Liège le 9 mai 2015", comprenant une nuitée et un city-pass (accès à 13 musées + parcours Simenon). Réservez dès maintenant...
  Ga naar de website
  Bekijk meer arrangementen in de regio
 • Kerstmarktenarrangement Rolduc
  Gebied:
  Abdij Rolduc, Kerkrade Nederland

  Duur:
  2 - 3 dagen

  Prijs:
  € 65

  Abdijhotel Rolduc is ideaal gelegen als u houdt van kerstmarkten. Sfeervolle lichtjes, heerlijke glühwein, gezellige kerstmuziek: in een straal van enkele tientallen kilometers vindt u diverse bekende kerstmarkten.

   

  Ons Kerstmarktenarrangement bestaat uit:

  * diverse brochures over de kerstmarkten in de omgeving (kerstmarkten op eigen gelegenheid te bezoeken)

  * gratis entree tot "Kerstwereld Rolduc" (op de aangegeven data)

  * een aperitief

  * een driegangendiner

  * een overnachting in een tweepersoonskamer in Abdijhotel Rolduc

  * een uitgebreid ontbijtbuffet

  Ga naar de website