• PIT
  PIT PIT, een artistiek project van Z33, is uniek in Vlaanderen en omstreken. Het speelt zich af op het snijvlak tussen kunst, architectuur en landschap. De kunstwerken laten de voorbijgangers en bezoekers anders naar de omgeving kijken. Het landschap bevat immers vele verhalen die niet altijd onmiddellijk zichtbaar zijn.
  Naar de website
 • Gebied:
  Modave

   Château de Modave

  Het kasteel Château de Modave bevindt zich op een rots aan de rand van Hoyoux, afgeschermd door een groot park.

  Naar de website
 • Gebied:
  Seraing

  Cristallerie de Val Saint Lambert Duik in de fascinerende wereld van Val St. Lambert en ontdek de schoonheid van elk uniek, met de mond geblazen en met de hand gesneden stuk. Geniet van de rijke traditie en de meesterlijke magie van Val Saint Lambert, meesters van kristal sinds 1826.
  Naar de website
 • Gebied:
  Hambach

  Sophienhöhe De Sophienhöhe is een stortberg die ontstaan is door het storten van de deklagen in de bruinkoolgroeve Hambach. De berg ligt 290 meter boven zeeniveau. De Sophienhöhe is een opvallend landschapselement in de vlakke Jülicher Börde.
  Naar de website
 • Gebied:
  Valkenburg

  Kasteelruine Valkenburg Ga op de kasteelruine terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Trésor de la Cathédrale De Schat van de kathedraal van Luik laat in acht thematische expositieruimtes een reis zien door de kunst en geschiedenis van het voormalige vorstendom Luik. Hier kunt u bewerkingen van de goudsmeedkunst ontdekken, beeldsnijwerk van ivoor uit Istanbul en van de Maas, manuscripten, beeldhouwwerken, en ook een verzameling van stoffen uit de glorietijd en liturgische gewaden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Station Liège-Guillemins - S. Calatrava Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Grand Curtius

  Meer dan 7000 jaar regionale en internationale artefacten. Meer dan 5200 objecten tentoongesteld in chronologische of thematische volgorde. Meertalige virtuele gidsen (beeld en tekst). Prestigieuze verzamelingen afkomstig van de musea voor archeologie, decoratieve kunst, religieuze en maaslandse kunst, alsook het wapen- en glasmuseum.

  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Découvrez tous les dimanches l'atmosphère accueillante de Maastricht avec les concerts du Lazy Sunday présentées en tous les dimanches entre 11h00-12h00 au Grand Café Soiron, dans le Musée aan het Vrijthof (Vrijthof 18) et dans l'Orangerie chez Wijnkoopers Thiessen de 16.00-17.00 (Grote Gracht 18).
  Alors, lors d’un shopping dominical, pourquoi ne pas profiter d’un concert  ‘Lazy Sunday’ ?

  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Bonnefantenmuseum Het Bonnefantenmuseum is een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst en heeft een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. Het museum heeft een uitgebreide Museum Shop en een gezellig Museumcafé: Ipanema.
  Naar de website
 • Gebied:
  Genk

  Bokrijk Natuurwandelingen, zoektochten en andere buitenavonturen in de bossen. Fiets- en wandelpaden, maar ook de grootste gratis speeltuin van het land. Het Openluchtmuseum voert je terug naar het Vlaamse platteland van vroeger, met authentieke huizen en hun inboedel, demonstraties van ambachtslui en acteurs die het verleden tot leven wekken.
  Naar de website
 • Gebied:
  Sint Truiden

  Abtsvleugel en Keizerszaal De Keizerszaal is de ontvangstzaal van de abt. De plafondschilderingen zijn van de hand van de 18de-eeuwse Italiaanse kunstschilder Giovanni Antonio Caldelli.
  Naar de website
 • Gebied:
  Hasselt

  Literair Museum Het Literair Museum bundelt alle literatuur uit en over Belgisch-Limburg. Van literaire werken van Limburgse auteurs over typisch lokale onderwerpen zoals de steenkoolmijnen, Bokkerijders en de heide in literatuur. Veel aandacht gaat naar jeugdliteratuur en het kinderboek. De tentoonstelling over Limburgse jeugdauteurs en -illustratoren kreeg een nieuwe look. In de vernieuwde kijkkastjes krijg je nog meer te zien én te horen.
  Naar de website
 • Gebied:
  Parkstad

  Parkstad Limburg attracties Parkstad Limburg is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. In deze regio rondom Heerlen vind men grote attracties zoals Snowworld, Gaiazoo, Mondo Verde, Museum Continium en Kasteel Hoensbroek, maar ook tal van kleinere attracties zoals het blote voeten park of het Thermenmuseum. Breng een bezoek en ontdek Parkstad!
  Naar de website
 • Gebied:
  Ovifat

  Château de Reinhardstein

  Sinds 1970 heeft Reinhardstein, na 150 jaar van verwaarlozing en vernietiging, zijn reden tot bestaan teruggevonden. Midden in het Waalse deel van het Oostkanton gelegen, ten zuiden van het Hoge Veen, domineert het op 800m hoogte de Warche, richting stroomafwaarts van de stuwdam van Robertville. Het kasteel fascineert en intrigeert. Een ding is zeker, iedereen ontdekt er iets!. Het kasteel ligt op 500m van de parkeerplaats en kan alleen te voet bereikt worden.

  Naar de website
 • Gebied:
  Düren

  Papier- & Leopold Hoesch Museum Leer via papyrus en perkament alles over de weg naar het papier zoals we het nu kennen. Tip: rondleiding in het Papiermuseum elke 2e zondag van de maand om 13 uur. Het Leopold-Hoesch-Museum, in de onmiddellijke omgeving, toont parels uit de klassieke moderne kunst tot de hedendaagse kunst. Publieke rondleiding op de 1e zondag van de maand om 15 uur.
  Naar de website
 • Gebied:
  Huy

  Fort de Huy In het Fort van Huy, wat een gevangenis was in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, is het Museum van het Verzet en van de Concentratiekampen, bestaande uit 11 zalen.

  Het fort zelf is gebouwd in 1818 en is nog grotendeels in originele staat.

  Naar de website
 • Gebied:
  Valkenburg

  Romeinse Katakomben Bij aankomst krijgt iedereen een kaarsje. Vervolgens kunt u in dit onderaardse gangenstelsel zien hoe de beroemde architect Dr. Pierre Cuypers meer dan 100 jaar geleden de belangrijkste delen van een vroegchristelijke begraafplaats in Rome heeft gereconstrueerd.
  Naar de website
 • Gebied:
  Baesweiler

  CarlAlexanderPark Baesweiler Met het CarlAlexanderPark is sinds 2008 ruimte ontstaan voor ontspanning en recreatie, op het voormalige land van Carl Alexander, dat in ieder jaargetijde zorgt voor veel plezier. Attractief is het uitzichtplatform dat een spectaculair beeld biedt op het landschap en waar een 25 meter lange hangbrug te vinden is.
  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Stadswandeling Maastricht Een stadswandeling onder leiding van een gids is een echte aanrader in Maastricht. Verhalen, anekdotes en weetjes brengen de geschiedenis van de stad tot leven. De gids voert je langs mooie plekjes in de binnenstad, zoals het Stokstraatkwartier, het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, het park, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerk St. Jan en de basiliek van St. Servaas.
  Naar de website
 • Gebied:
  Linnich

  Glasmalerei Museum Wat is de geschiedenis van glas? Dit museum licht de ontwikkeling van de moderne gebrandschilderde glastechnieken sinds de 19e eeuw uit. Daarnaast is er ook aandacht voor de hedendaagse trends op het gebied van glas.
  Naar de website
 • Gebied:
  Aken

  Dom van Aken & oude binnenstad In de dom van Aken, een van de beroemdste monumenten van de Europese bouwkunst, werden meer dan 30 Duitse koningen gekroond en werd Karel de Grote begraven. In 1978 werd de dom als eerste Duitse bouwwerk ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ook het stadhuis en de historische binnenstad zijn een must. Een rondleiding biedt een ideale kennismaking.
  Naar de website
 • Gebied:
  Genk

  Goalmine Het allereerste voetbalbelevingscentrum van België. In het stadion van KRC Genk doorkruisen jong en oud een interactief parcours door de wereld van het voetbal. Games, audiovisuele toepassingen, filmbeelden, foto’s, geluiden, interviews en interactieve displays wisselen elkaar af.
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Musée de la Vie wallonne Het Museum van het Waalse Leven werd in 1913 onder leiding van Waalse activisten Joseph-Maurice Remouchamps (advocaat, zoon van de beroemde schrijver Edouard Waalse Remouchamps en eerste directeur en oprichter), Jean Haust (taalkundige, auteur van een Waals Luik woordenboek) en Henri Simon (bekende Waalse schrijver en eerste curator) opgericht.
  Naar de website
 • Gebied:
  Landgraaf

  Pinkpop Expo Jaarlijks vindt rond Pinksteren in Landgraaf het popfestival Pinkpop plaats. Pinkpop staat in het Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. Het is nu ook mogelijk om Pinkpop het hele jaar door te beleven. Buro Pinkop heeft in Geleen, de bakermat van het festival, namelijk een vaste expositie die zeer voordelig te bezoeken is.
  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Schatkamer Basiliek van Sint Servaas Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten. Het schrijn van St. Servaas, ook Noodkist genaamd, is de meest kostbare met daarin een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Hasselt

  Nationaal Jenevermuseum Hasselt en jenever zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Nationaal Jenevermuseum maak je kennis met de geheimen van dit pittig drankje. Het museum is een 19de-eeuwse stokerij in het midden van de stad. Panelen, interactieve opstellingen en voorwerpen illustreren klaar en duidelijk het verhaal van de Belgische jenever, van graankorrel tot borrel.

   

   

  Naar de website
 • Gebied:
  Eijsden

  Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis In Het Familiemuseum komt u van alles te weten over familiegeschiedenis, stamboomonderzoek, familiecultuur en familietradities. In het VVV servicepunt en de Museumwinkel De Ursulinen vindt u een gevarieerd aanbod van boeken en producten. Bij bezoek aan het museum krijgt u 10% korting bij café De Ursulinen (zie website).
  Naar de website
 • Gebied:
  Bilzen

  Alden Biesen

  De Duitse ridderorde heft deze Landcommanderij eens gebouwd. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Gedurende het hele jaar vinden er diverse evenementen plaats, vooral op het gebied van muziek en tuinbouw. Het hele domein buiten, inclusief de kerk en het Engels park, is vrij te bezoeken.

  Naar de website
 • Gebied:
  Aachen

  Suermondt-Ludwig Museum Das städtische Suermondt-Ludwig-Museum wurde 1883 vom Museumsverein Aachen als Suermondt-Museum gegründet. Es erhielt seinen Namen nach dem ersten großen Stifter, dem Stahlunternehmer, Bankier und Kunstmäzen Barthold Suermondt.
  Naar de website Meer culturele locaties
 • Gebied:
  Riemst

  Wijnkasteel Genoels-Elderen

  Alsof je je in de Bordeauxstreek bevindt. Het kasteel van Genoels-Elderen is het enige wijnkasteel van België en met zijn 22 ha ook het grootste wijndomein van het land.

  Een rondleiding met gids loodst je door het domein en laat je proeven van de absolute topwijnen.

  Naar de website
 • Gebied:
  Beringen

  Vlaams Mijnmuseum Het Vlaams Mijnmuseum vertelt het verhaal van de mijnwerker en de mijnontginning. Een nagebouwde pijler illustreert het werk ondergronds. Een maquette met klank- en lichtspel de bovengrondse activiteiten.
  Naar de website
 • Gebied:
  Hoensbroek

  Kasteel Hoensbroek Kasteel Hoensbroek is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. Dwaal door meer dan 40 kasteelvertrekken. Het kasteel is het beste bezochte museum van Nederlands Limburg.
  Naar de website
 • Gebied:
  Genk

  C-Mine & Piet Stockmans

  Boven de horizon van Genk steken twee torens uit. Het zijn de schachtbokken van Winterslag. C-mine is een toeristische topper, een wonderbaarlijke plek met levende verhalen uit de mijn.

  Bezoek nu ook de tentoonstelling 'Krachten/Forces' van kunstenaar Piet Stockmans.

  Naar de website Meer culturele locaties
 • Gebied:
  Hückelhoven

  Schacht 3 / Millicher Halde Hückelhoven In het hart van de voormalige mijnstad is vandaag nog schacht 3 behouden, waarin een bezoekersmijn gevestigd is. De tegenwoordig gerenatureerde Millicher Halde biedt vanaf het imposante uitzichtplatform en de “hemeltrap” een mooi uitzicht over de stad en het voormalige terrein van de mijn.
  Naar de website
 • Gebied:
  Liège

  Aquarium Museum In de zalen van het Aquarium (bevat 46 bakken), bevinden zich ongeveer 2500 vissen van de oceanen, de zeeën, de meren en de rivieren van de hele wereld : de legendarische piranhas, de murenen, de juffertjes van de koraalriffen, de clowns-vissen in hun anemonen, de tilapia’s, de snoeken, de palingen, baarsen en vele andere vissen... zonder de fascinerende zwartpunthaaien of de baby-hondshaaien te vergeten.
  Naar de website
 • Gebied:
  Eschweiler

  Blaustein-See Ten noorden van Eschweiler ligt de aangelegde Blaustein See. De Blaustein See biedt vele mogelijkheden: Zeilen, surfen, duiken, wanderen, skaten enzovoorts.
  Naar de website
 • Gebied:
  Alsdorf

  ENERGETICON

  Iedereen heeft de mond vol van de Energiewende. Je will er meer over weten? Je hebt vragen zoals: Hoeveel energie geeft de zon ons? Waarom zijn windenergie en waterkracht een vorm van zonneenergie?

  Het ENERGETICON geeft antwoorden, will een orientieringshulp zijn. We vertellen de geschiedenis van de energie als samenhangend verhaal.

  Veel plezier bij het energie beleven – energie begrijpen!

   

  Naar de website
 • Gebied:
  Hasselt

  Modemuseum Hasselt Het Modemuseum Hasselt benadert op een zo breed mogelijke manier mode en modegeschiedenis. In het prachtig vernieuwde decor van een voormalig klooster zet het museum, via tijdelijke exposities, afwisselend designers, materialen, technieken en invalshoeken centraal. Soms belicht het ook kruisbestuivingen tussen mode en andere kunstvormen. Kom en bezoek de tentoonstellingen over mode- vroeger, nu en in de toekomst.

  

  Naar de website
 • Gebied:
  Hasselt

  Stadsmus In het stadsmuseum van Hasselt maak je in vogelvlucht kennis met de stad, haar geschiedenis en inwoners. Het museum is opgebouwd aan de hand van zes grote thema’s: Hasselt groeit, Hasselt gelooft, Hasselt feest, Hasselt verdedigt, Hasselt werkt en Hasselt applaudisseert. Aan de hand van deze thema’s leer je hoe de inwoners hun stad telkens weer heruitvonden en hoe het verleden ook vandaag nog haar stempel drukt Hasselt.
  Naar de website
 • Gebied:
  Liège

  Design City Liège

  Reciprocity, de nieuwe naam van International Design van Luik, werd gelanceerd in 2002 en wordt nu een driejaarlijks evenement. Dit unieke succesvolle evenement beoogt de relatie tussen Design en de maatschappij te bevorderen, door uitwisseling van ideeën.

  Naar de website
 • Gebied:
  Vaals

  Museum Vaals Museum Vaals is een spraakmakend museum in een voormalige kloosterkapel, waar gasten overweldigend omringd worden door ruim 200 kerkbeelden van 1 tot 3,5 m. hoog gecombineerd met hedendaagse kunst. Iedere bezoeker ontvangt informatie over de betekenis van de eigen voornaam en de persoonlijke patroonheilige.
  Naar de website
 • Gebied:
  Stavelot

  Abdij van Stavelot Deze prachtige abdijkerk uit de 11e eeuw herbergt drie centra van toeristisch belang: het museum van het Circuit Spa-Francorchamps, het Apollinaire-museum en het Historisch Museum van het vorstendom Stavelot-Malmedy. Bovendien kunt u hier exposities bezoeken en de natuur van de Hoge Venen bewonderen.
  Naar de website
 • Gebied:
  Hasselt

  Z33- huis voor actuele kunst Het huis voor actuele kunst Z33 brengt projecten en tentoonstellingen die je aanmoedigen om op een andere manier naar dagelijkse dingen te kijken. Z33 tast voortdurend de grenzen van de hedendaagse kunst en vormgeving af. Z33 heeft geen eigen collectie, maar richt jaarlijks drie grote en drie kleinere projecten in.
  Naar de website
 • Gebied:
  Stolberg

  Stolberg-kasteel Het Stolberg-kasteel bekoort met zijn massieve torens, ringmuren en weergangen. In het geïntegreerde museum worden historische ambachten zoals metaal-, hout-, leder- en glasbewerking gepresenteerd en krijgt u een beeld van de kolen- en ertsmijnbouw. Na de bezichtiging kunt u ontspannen in het koffiehuis in de traditionele stijl van 100 jaar geleden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Beek

  Oorlogsmuseum Eyewitness Het museum laat u de Tweede Wereldoorlog opnieuw beleven en zaken zien die tot op heden onderbelicht zijn geweest in de regio. Zo brengen we de Europese geschiedenis van deze oorlog op een levendige manier in beeld. Dit doen we door middel van film, foto, vitrines met originele uniformen en attributen. Tevens zijn er 13 diorama's met levensechte figuren in oorlogscenes uitgebeeld.
  Naar de website
 • Gebied:
  Bassenge

  Fort d'Eben-Emael Het fort van Eben-Emael werd zeer bekend tijdens de strijd op 10 mei 1940 toen een klein team van Duitse paratroepers de artillerie van het fort in minder dan 15 minuten onder controle kreeg. Breng een bezoek aan fort Eben-Emael en ontdek het ongelooflijke avontuur van de eerste ogenblikken van Wereldoorlog II. We informeren u over de geheime, vernieuwende Duitse plannen en de krachtige wapens.
  Naar de website
 • Gebied:
  Heerlen

  Glaspaleis Heerlen Schunk is een nieuw soort multidisciplinaire culturele instelling. Gespecialiseerd in Moderniteit en Urban Culture in de Internationale hedendaagse kunst en cultuur.
  Naar de website
 • Gebied:
  Herzogenrath

  Burg Rode De burg bevindt zich in het culturele middelpunt van Herzogenrath. U kunt er genieten van prachtige kunsttentoonstellingen, klassieke concerten en cabaretavonden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Kerkrade

  Discovery Center Continium De wereld van wetenschap is er heel verbazend! In het Discovery Center Continium kun je zelf aan de slag gaan en alles over de wereld om je heen ontdekken. Leuke doestations wachten op. Zo ontdek je zelf hoe wetenschap werkt.
  Naar de website
 • Gebied:
  liège

  Een van de doelstellingen van het Theater van Luik, dat in najaar 2013 een nieuwe vestiging krijgt in het hartje Luik is,om zowel op lokaal, nationaal, en Euregionaal gebied actief te zijn, zonder zich hierbij te beperken tot het puur artistieke en culturele, maar ook, dankzij een sterker ondersteuningsbeleid en de wil om vaker ontmoetingen met de toeschouwers te doen ontstaan, over de respectievelijke grenzen heen te stijgen

  Naar de website
 • Gebied:
  Amay

  Château de Jehay

  Het Kasteel Jehay, een zeldzaam en aantrekkelijk voorbeeld van Maas Renaissance stijl uit het midden van de 16de eeuw, bevat een  verzameling meubels, wandtapijten, zilver, kristal en werken van goudsmederij ; in de bijgebouwen is er de tentoonstelling « Cabinet de curiosités de Jehay » en een film over het kasteel. In het park zijn drie verschillende wandelingen mogelijk: een algemene, een tocht langs de standbeelden en een wandeling door de vegetatie. Met een bezoek aan de recente groentetuin zult u voldaan uw bezoek afsluiten. 

  Naar de website
 • Gebied:
  Tongeren

  Gallo Romeins Museum Het vernieuwde Gallo-Romeins Museum geeft een compleet overzicht van de menselijke bewoning in de provincie Limburg. Het vernieuwde museum hecht veel belang aan beleving. Dat uit zich in verrassende displays, multimediale presentaties en boeiende objecten.
  Naar de website
 • Gebied:
  Heers - Heks

  Kasteel van Hex Elk jaar in juni en september kan je in het kasteel Hex de tuinen bezoeken tijdens de planten-, rozen-, en moestuindagen. Gedurende deze dagen hebben de bezoekers toegang tot de stijltuinen, met onder meer een collectie van oude en wilde rozen. Daarnaast zijn ook de uitgestrekte moestuin en het park exclusief dit weekend toegankelijk.
  Naar de website
 • Project Cross-Over van de stad/regio Aken

  De voortzetting van het internationale muziekale project 'The String theorie Workshop' en het signaal X project, georganiseerd door het district Aken en gefinancierd als onderdeel van een culturele promotie door Noordrijn-Westfalen, zal in 2013 opnieuw worden uitgevoerd in het ENERGETICON. Groepen, zangers en lokale muzikanten krijgen de gelegenheid hun muziekstukken in hun repertoire te opnieuw te arrangeren.

  Naar de website
 • Gebied:
  Peer

  Bruegelmuseum In een stijlvol herenhuis in het historische hart van Peer is het Bruegelmuseum ondergebracht. Niet de onbetaalbare originelen maar wel met veel liefde en zin voor kwaliteit vervaardigde reproducties op ware grootte.
  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Museum aan het Vrijthof Museum aan het Vrijthof laat haar bezoekers op bijzondere wijze kennis maken met de culturele identiteit van Maastricht. Na een grootscheepse verbouwing presenteert Museum aan het Vrijthof ‘500 jaar Made in Maastricht’. De collectie wordt jaarlijks aangevuld met twee exposities over Maastrichtse kunst en kunstnijverheid. Het museum heeft een gezellig museumcafé en -winkel.
  Naar de website
 • Gebied:
  Sittard

  Museum het Domein Dit is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst, stedelijke historie en archeologie. De geschiedenis van stad en streek, en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst worden getoond.
  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Centre Céramique Op de grens van Wyck en Céramique in Maastricht ligt Centre Céramique aan het Plein 1992. Er is altijd wel iets te beleven: een mooie tentoonstelling, een lekkere kop koffie met een krantje, een bezoek aan de bibliotheek, gratis internet, een concert en nog meer verrassende activiteiten. Maar ook het gebouw zelf, van architect Jo Coenen, en het uitzicht zijn de moeite waard.
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Cité Miroir Een uitzonderlijke plaats in de dienst van het onderwijs, debat en cultuur in het centrum van Luik.
  Naar de website
 • Gebied:
  Aubel

  Abdij van Val Dieu De Abdij van Val-Dieu is een oase van rust. De abdij Onze Lieve Vrouw van Val-Dieu ligt in het land van Herve, als een oase van rust, op het grondgebied van de gemeente Aubel, in het oosten van België en hoort bij het bisdom Luik. Deze cisterciënzer abdij heeft een lange geschiedenis en leefde dankzij de Christelijke gemeenschap van Val-dieu weer op.
  Naar de website