Design in het Hart van Europa

In het Hart van Europa geniet u volop van Design. Bezoek diverse tentoonstellingen en ontdek design uit Nederland, België en Duitsland. Ga op zoek naar Design in Zuid-Limburg, of zoek naar unieke design items in Belgisch Limburg. Ook vindt u genoeg design in Luik en Aken. Neem dan Vakantie in het Hart van Europa!

Vakantie in het hart van Europa: Bezoek diverse tentoonstellingen en ontdek design uit Nederland, België en Duitsland!

 

 • Gebied:
  Hasselt

  Z33- huis voor actuele kunst Het huis voor actuele kunst Z33 brengt projecten en tentoonstellingen die je aanmoedigen om op een andere manier naar dagelijkse dingen te kijken. Z33 tast voortdurend de grenzen van de hedendaagse kunst en vormgeving af. Z33 heeft geen eigen collectie, maar richt jaarlijks drie grote en drie kleinere projecten in.
  Naar de website
 • Gebied:
  Seraing

  Cristallerie de Val Saint Lambert Duik in de fascinerende wereld van Val St. Lambert en ontdek de schoonheid van elk uniek, met de mond geblazen en met de hand gesneden stuk. Geniet van de rijke traditie en de meesterlijke magie van Val Saint Lambert, meesters van kristal sinds 1826.
  Naar de website
 • Gebied:
  Linnich

  Glasmalerei Museum Wat is de geschiedenis van glas? Dit museum licht de ontwikkeling van de moderne gebrandschilderde glastechnieken sinds de 19e eeuw uit. Daarnaast is er ook aandacht voor de hedendaagse trends op het gebied van glas.
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Station Liège-Guillemins - S. Calatrava Zijn moderne infrastructuur en de ligging aan de voet van de heuvel van Cointe maken het station Guillemins tot een goede toegangspoort tot de stad Luik...
  Naar de website
 • Gebied:
  Liège

  Design City Liège

  Reciprocity, de nieuwe naam van International Design van Luik, werd gelanceerd in 2002 en wordt nu een driejaarlijks evenement. Dit unieke succesvolle evenement beoogt de relatie tussen Design en de maatschappij te bevorderen, door uitwisseling van ideeën.

  Naar de website
 • Gebied:
  Aachen

  Suermondt-Ludwig Museum Das städtische Suermondt-Ludwig-Museum wurde 1883 vom Museumsverein Aachen als Suermondt-Museum gegründet. Es erhielt seinen Namen nach dem ersten großen Stifter, dem Stahlunternehmer, Bankier und Kunstmäzen Barthold Suermondt.
  Naar de website Meer culturele locaties
 • Gebied:
  Genk

  C-Mine & Piet Stockmans

  Boven de horizon van Genk steken twee torens uit. Het zijn de schachtbokken van Winterslag. C-mine is een toeristische topper, een wonderbaarlijke plek met levende verhalen uit de mijn.

  Bezoek nu ook de tentoonstelling 'Krachten/Forces' van kunstenaar Piet Stockmans.

  Naar de website Meer culturele locaties
 • Gebied:
  Luik

  Cité Miroir Een uitzonderlijke plaats in de dienst van het onderwijs, debat en cultuur in het centrum van Luik.
  Naar de website
 • Gebied:
  Hasselt

  Modemuseum Hasselt Het Modemuseum Hasselt benadert op een zo breed mogelijke manier mode en modegeschiedenis. In het prachtig vernieuwde decor van een voormalig klooster zet het museum, via tijdelijke exposities, afwisselend designers, materialen, technieken en invalshoeken centraal. Soms belicht het ook kruisbestuivingen tussen mode en andere kunstvormen. Kom en bezoek de tentoonstellingen over mode- vroeger, nu en in de toekomst.

  

  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Stadswandeling Maastricht Een stadswandeling onder leiding van een gids is een echte aanrader in Maastricht. Verhalen, anekdotes en weetjes brengen de geschiedenis van de stad tot leven. De gids voert je langs mooie plekjes in de binnenstad, zoals het Stokstraatkwartier, het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, het park, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerk St. Jan en de basiliek van St. Servaas.
  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Centre Céramique Op de grens van Wyck en Céramique in Maastricht ligt Centre Céramique aan het Plein 1992. Er is altijd wel iets te beleven: een mooie tentoonstelling, een lekkere kop koffie met een krantje, een bezoek aan de bibliotheek, gratis internet, een concert en nog meer verrassende activiteiten. Maar ook het gebouw zelf, van architect Jo Coenen, en het uitzicht zijn de moeite waard.
  Naar de website