Kastelen in het Hart van Europa

Bezoek diverse kastelen in het Hart van Europa. Tijdens een vakantie in het Hart van Europa bezoekt u kastelen, gaat op avontuur in een fort, bezoekt u een kathedraal of brengt u een bezoek aan een Abdij. Zowel in Aken, Luik, Belgisch Limburg en Zuid-Limburg geniet u van kastelen.

Vakantie in het hart van Europa: Geniet van Kastelen en Forten in Nederland, België of Duitsland!

 

 • Gebied:
  Valkenburg

  Kasteelruine Valkenburg Ga op de kasteelruine terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht.
  Naar de website
 • Gebied:
  Stolberg

  Stolberg-kasteel Het Stolberg-kasteel bekoort met zijn massieve torens, ringmuren en weergangen. In het geïntegreerde museum worden historische ambachten zoals metaal-, hout-, leder- en glasbewerking gepresenteerd en krijgt u een beeld van de kolen- en ertsmijnbouw. Na de bezichtiging kunt u ontspannen in het koffiehuis in de traditionele stijl van 100 jaar geleden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Herzogenrath

  Burg Rode De burg bevindt zich in het culturele middelpunt van Herzogenrath. U kunt er genieten van prachtige kunsttentoonstellingen, klassieke concerten en cabaretavonden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Modave

   Château de Modave

  Het kasteel Château de Modave bevindt zich op een rots aan de rand van Hoyoux, afgeschermd door een groot park.

  Naar de website
 • Gebied:
  Amay

  Château de Jehay

  Het Kasteel Jehay, een zeldzaam en aantrekkelijk voorbeeld van Maas Renaissance stijl uit het midden van de 16de eeuw, bevat een  verzameling meubels, wandtapijten, zilver, kristal en werken van goudsmederij ; in de bijgebouwen is er de tentoonstelling « Cabinet de curiosités de Jehay » en een film over het kasteel. In het park zijn drie verschillende wandelingen mogelijk: een algemene, een tocht langs de standbeelden en een wandeling door de vegetatie. Met een bezoek aan de recente groentetuin zult u voldaan uw bezoek afsluiten. 

  Naar de website
 • Gebied:
  Bassenge

  Fort d'Eben-Emael Het fort van Eben-Emael werd zeer bekend tijdens de strijd op 10 mei 1940 toen een klein team van Duitse paratroepers de artillerie van het fort in minder dan 15 minuten onder controle kreeg. Breng een bezoek aan fort Eben-Emael en ontdek het ongelooflijke avontuur van de eerste ogenblikken van Wereldoorlog II. We informeren u over de geheime, vernieuwende Duitse plannen en de krachtige wapens.
  Naar de website
 • Gebied:
  Riemst

  Wijnkasteel Genoels-Elderen

  Alsof je je in de Bordeauxstreek bevindt. Het kasteel van Genoels-Elderen is het enige wijnkasteel van België en met zijn 22 ha ook het grootste wijndomein van het land.

  Een rondleiding met gids loodst je door het domein en laat je proeven van de absolute topwijnen.

  Naar de website
 • Gebied:
  Heers - Heks

  Kasteel van Hex Elk jaar in juni en september kan je in het kasteel Hex de tuinen bezoeken tijdens de planten-, rozen-, en moestuindagen. Gedurende deze dagen hebben de bezoekers toegang tot de stijltuinen, met onder meer een collectie van oude en wilde rozen. Daarnaast zijn ook de uitgestrekte moestuin en het park exclusief dit weekend toegankelijk.
  Naar de website
 • Gebied:
  Aubel

  Abdij van Val Dieu De Abdij van Val-Dieu is een oase van rust. De abdij Onze Lieve Vrouw van Val-Dieu ligt in het land van Herve, als een oase van rust, op het grondgebied van de gemeente Aubel, in het oosten van België en hoort bij het bisdom Luik. Deze cisterciënzer abdij heeft een lange geschiedenis en leefde dankzij de Christelijke gemeenschap van Val-dieu weer op.
  Naar de website
 • Gebied:
  Ovifat

  Château de Reinhardstein

  Sinds 1970 heeft Reinhardstein, na 150 jaar van verwaarlozing en vernietiging, zijn reden tot bestaan teruggevonden. Midden in het Waalse deel van het Oostkanton gelegen, ten zuiden van het Hoge Veen, domineert het op 800m hoogte de Warche, richting stroomafwaarts van de stuwdam van Robertville. Het kasteel fascineert en intrigeert. Een ding is zeker, iedereen ontdekt er iets!. Het kasteel ligt op 500m van de parkeerplaats en kan alleen te voet bereikt worden.

  Naar de website
 • Gebied:
  Hoensbroek

  Kasteel Hoensbroek Kasteel Hoensbroek is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. Dwaal door meer dan 40 kasteelvertrekken. Het kasteel is het beste bezochte museum van Nederlands Limburg.
  Naar de website
 • Gebied:
  Parkstad

  Parkstad Limburg attracties Parkstad Limburg is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. In deze regio rondom Heerlen vind men grote attracties zoals Snowworld, Gaiazoo, Mondo Verde, Museum Continium en Kasteel Hoensbroek, maar ook tal van kleinere attracties zoals het blote voeten park of het Thermenmuseum. Breng een bezoek en ontdek Parkstad!
  Naar de website
 • Gebied:
  Bilzen

  Alden Biesen

  De Duitse ridderorde heft deze Landcommanderij eens gebouwd. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Gedurende het hele jaar vinden er diverse evenementen plaats, vooral op het gebied van muziek en tuinbouw. Het hele domein buiten, inclusief de kerk en het Engels park, is vrij te bezoeken.

  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Trésor de la Cathédrale De Schat van de kathedraal van Luik laat in acht thematische expositieruimtes een reis zien door de kunst en geschiedenis van het voormalige vorstendom Luik. Hier kunt u bewerkingen van de goudsmeedkunst ontdekken, beeldsnijwerk van ivoor uit Istanbul en van de Maas, manuscripten, beeldhouwwerken, en ook een verzameling van stoffen uit de glorietijd en liturgische gewaden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Stavelot

  Abdij van Stavelot Deze prachtige abdijkerk uit de 11e eeuw herbergt drie centra van toeristisch belang: het museum van het Circuit Spa-Francorchamps, het Apollinaire-museum en het Historisch Museum van het vorstendom Stavelot-Malmedy. Bovendien kunt u hier exposities bezoeken en de natuur van de Hoge Venen bewonderen.
  Naar de website