Kunst in het Hart van Europa

In het Hart van Europa geniet u volop van Kunst. Geniet van Kunst tijdens een bezoek aan diverse kunstenaars en kunstateliers. Zowel in Nederland, België en Duitsland geniet u van Kunst. Kunstenaars tonen graag hun werk in hun kunstateliers tijdens een vakantie in het Hart van Europa!

Vakantie in het hart van Europa: Geniet van kunst in Zuid-Limburg, laat u fascineren door kunst in Belgisch-Limburg, wordt verrast door kunst in Aken of bezoek diverse musea met kunst in Luik.

 

 • Gebied:
  Hasselt

  Z33- huis voor actuele kunst Het huis voor actuele kunst Z33 brengt projecten en tentoonstellingen die je aanmoedigen om op een andere manier naar dagelijkse dingen te kijken. Z33 tast voortdurend de grenzen van de hedendaagse kunst en vormgeving af. Z33 heeft geen eigen collectie, maar richt jaarlijks drie grote en drie kleinere projecten in.
  Naar de website
 • Gebied:
  Genk

  C-Mine & Piet Stockmans

  Boven de horizon van Genk steken twee torens uit. Het zijn de schachtbokken van Winterslag. C-mine is een toeristische topper, een wonderbaarlijke plek met levende verhalen uit de mijn.

  Bezoek nu ook de tentoonstelling 'Krachten/Forces' van kunstenaar Piet Stockmans.

  Naar de website Meer culturele locaties
 • Gebied:
  Maastricht

  Schatkamer Basiliek van Sint Servaas Uiterlijk imposant en innerlijk een schatkamer vol van traditie, historie, religieuze cultuur en bouwkunst. Hier koestert Maastricht haar grootste schatten. Het schrijn van St. Servaas, ook Noodkist genaamd, is de meest kostbare met daarin een deel van het gebeente van Sint Servaas, de eerste bisschop in de Nederlanden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Bonnefantenmuseum Het Bonnefantenmuseum is een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst en heeft een afwisselend tentoonstellingsaanbod. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. Het museum heeft een uitgebreide Museum Shop en een gezellig Museumcafé: Ipanema.
  Naar de website
 • PIT
  PIT PIT, een artistiek project van Z33, is uniek in Vlaanderen en omstreken. Het speelt zich af op het snijvlak tussen kunst, architectuur en landschap. De kunstwerken laten de voorbijgangers en bezoekers anders naar de omgeving kijken. Het landschap bevat immers vele verhalen die niet altijd onmiddellijk zichtbaar zijn.
  Naar de website
 • Gebied:
  liège

  Een van de doelstellingen van het Theater van Luik, dat in najaar 2013 een nieuwe vestiging krijgt in het hartje Luik is,om zowel op lokaal, nationaal, en Euregionaal gebied actief te zijn, zonder zich hierbij te beperken tot het puur artistieke en culturele, maar ook, dankzij een sterker ondersteuningsbeleid en de wil om vaker ontmoetingen met de toeschouwers te doen ontstaan, over de respectievelijke grenzen heen te stijgen

  Naar de website
 • Gebied:
  Parkstad

  Parkstad Limburg attracties Parkstad Limburg is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. In deze regio rondom Heerlen vind men grote attracties zoals Snowworld, Gaiazoo, Mondo Verde, Museum Continium en Kasteel Hoensbroek, maar ook tal van kleinere attracties zoals het blote voeten park of het Thermenmuseum. Breng een bezoek en ontdek Parkstad!
  Naar de website
 • Gebied:
  Heerlen

  Glaspaleis Heerlen Schunk is een nieuw soort multidisciplinaire culturele instelling. Gespecialiseerd in Moderniteit en Urban Culture in de Internationale hedendaagse kunst en cultuur.
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Trésor de la Cathédrale De Schat van de kathedraal van Luik laat in acht thematische expositieruimtes een reis zien door de kunst en geschiedenis van het voormalige vorstendom Luik. Hier kunt u bewerkingen van de goudsmeedkunst ontdekken, beeldsnijwerk van ivoor uit Istanbul en van de Maas, manuscripten, beeldhouwwerken, en ook een verzameling van stoffen uit de glorietijd en liturgische gewaden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Düren

  Papier- & Leopold Hoesch Museum Leer via papyrus en perkament alles over de weg naar het papier zoals we het nu kennen. Tip: rondleiding in het Papiermuseum elke 2e zondag van de maand om 13 uur. Het Leopold-Hoesch-Museum, in de onmiddellijke omgeving, toont parels uit de klassieke moderne kunst tot de hedendaagse kunst. Publieke rondleiding op de 1e zondag van de maand om 15 uur.
  Naar de website
 • Gebied:
  Peer

  Bruegelmuseum In een stijlvol herenhuis in het historische hart van Peer is het Bruegelmuseum ondergebracht. Niet de onbetaalbare originelen maar wel met veel liefde en zin voor kwaliteit vervaardigde reproducties op ware grootte.
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Cité Miroir Een uitzonderlijke plaats in de dienst van het onderwijs, debat en cultuur in het centrum van Luik.
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Grand Curtius

  Meer dan 7000 jaar regionale en internationale artefacten. Meer dan 5200 objecten tentoongesteld in chronologische of thematische volgorde. Meertalige virtuele gidsen (beeld en tekst). Prestigieuze verzamelingen afkomstig van de musea voor archeologie, decoratieve kunst, religieuze en maaslandse kunst, alsook het wapen- en glasmuseum.

  Naar de website
 • Gebied:
  Vaals

  Museum Vaals Museum Vaals is een spraakmakend museum in een voormalige kloosterkapel, waar gasten overweldigend omringd worden door ruim 200 kerkbeelden van 1 tot 3,5 m. hoog gecombineerd met hedendaagse kunst. Iedere bezoeker ontvangt informatie over de betekenis van de eigen voornaam en de persoonlijke patroonheilige.
  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Centre Céramique Op de grens van Wyck en Céramique in Maastricht ligt Centre Céramique aan het Plein 1992. Er is altijd wel iets te beleven: een mooie tentoonstelling, een lekkere kop koffie met een krantje, een bezoek aan de bibliotheek, gratis internet, een concert en nog meer verrassende activiteiten. Maar ook het gebouw zelf, van architect Jo Coenen, en het uitzicht zijn de moeite waard.
  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Museum aan het Vrijthof Museum aan het Vrijthof laat haar bezoekers op bijzondere wijze kennis maken met de culturele identiteit van Maastricht. Na een grootscheepse verbouwing presenteert Museum aan het Vrijthof ‘500 jaar Made in Maastricht’. De collectie wordt jaarlijks aangevuld met twee exposities over Maastrichtse kunst en kunstnijverheid. Het museum heeft een gezellig museumcafé en -winkel.
  Naar de website
 • Gebied:
  Sittard

  Museum het Domein Dit is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst, stedelijke historie en archeologie. De geschiedenis van stad en streek, en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst worden getoond.
  Naar de website