Muziek in het Hart van Europa

In het Hart van Europa geniet u volop van Muziek. Geniet van muziek tijdens een bezoek aan diverse festivals, zoals Pinkpop en Eujazz. Zowel in Nederland, Vlaanderen, Wallonie en Duitsland geniet u van muziek, waarbij Jazz een centrale rol kent in het Hart van Europa.

Vakantie in het hart van Europa: Geniet van Muziek tijdens een van de vele festivals in Nederland, België of Duitsland!

 

 • Gebied:
  Bilzen

  Alden Biesen

  De Duitse ridderorde heft deze Landcommanderij eens gebouwd. Nu is dit kasteelcomplex een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Gedurende het hele jaar vinden er diverse evenementen plaats, vooral op het gebied van muziek en tuinbouw. Het hele domein buiten, inclusief de kerk en het Engels park, is vrij te bezoeken.

  Naar de website
 • Project Cross-Over van de stad/regio Aken

  De voortzetting van het internationale muziekale project 'The String theorie Workshop' en het signaal X project, georganiseerd door het district Aken en gefinancierd als onderdeel van een culturele promotie door Noordrijn-Westfalen, zal in 2013 opnieuw worden uitgevoerd in het ENERGETICON. Groepen, zangers en lokale muzikanten krijgen de gelegenheid hun muziekstukken in hun repertoire te opnieuw te arrangeren.

  Naar de website
 • Gebied:
  Maastricht

  Centre Céramique Op de grens van Wyck en Céramique in Maastricht ligt Centre Céramique aan het Plein 1992. Er is altijd wel iets te beleven: een mooie tentoonstelling, een lekkere kop koffie met een krantje, een bezoek aan de bibliotheek, gratis internet, een concert en nog meer verrassende activiteiten. Maar ook het gebouw zelf, van architect Jo Coenen, en het uitzicht zijn de moeite waard.
  Naar de website
 • Gebied:
  Herzogenrath

  Burg Rode De burg bevindt zich in het culturele middelpunt van Herzogenrath. U kunt er genieten van prachtige kunsttentoonstellingen, klassieke concerten en cabaretavonden.
  Naar de website
 • Gebied:
  Landgraaf

  Pinkpop Expo Jaarlijks vindt rond Pinksteren in Landgraaf het popfestival Pinkpop plaats. Pinkpop staat in het Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. Het is nu ook mogelijk om Pinkpop het hele jaar door te beleven. Buro Pinkop heeft in Geleen, de bakermat van het festival, namelijk een vaste expositie die zeer voordelig te bezoeken is.
  Naar de website
 • Gebied:
  Luik

  Cité Miroir Een uitzonderlijke plaats in de dienst van het onderwijs, debat en cultuur in het centrum van Luik.
  Naar de website