Regio

Regio

Het Hart van Europa wordt gekenmerkt door vier verschillende regio’s. Een regio met 4 verschillende talen, verschillende mentaliteiten, verschillende architectuur, verschillende cultuur, verschillende natuur en verschillende gastronomie.

Voor u als bezoeker betekent dat een grote diversiteit in één regio. Dit alles binnen enkele kilometers van elkaar.


Zuid-Limburg (NL)

Zuid-Limburg bevindt zich in het zuidelijkste deel van Nederland. Het gebied strekt in het Oosten van de stad Heerlen tot aan het westen de stad Maastricht. In het Noorden de stad Echt en in het zuiden de grens met Belgie. Zuid-Limburg staat bekend om het mooie heuvellandschap met kleine gezellige, pittoreske dorpen.

http://www.vvvzuidlimburg.nl

http://www.vvvmaastricht.nl

 


Belgisch Limburg (B)

Belgisch Limburg staat bekend om zijn prachtige afwisselend landschappen met bosgebieden en heide, uitgebreide velden, fruitboomgaarden en het nationaal Park Hoge Kempen. Belgisch Limburg is het fietsparadijs met 2000 km perfect onderhouden en nagenoeg autovrije fietspaden. Fietsen langs knooppunten werd hier uitgevonden! Vandaag vind je hier het dichtste netwerk van laadpalen voor elektrische fietsers in heel de Benelux. Meer dan 150 fietsvriendelijke logies staan klaar om je te ontvangen!

http://www.toerismelimburg.be


Provincie Luik (B)

De provincie Luik, gelegen in het Hart van Europa, geniet over een diversiteit aan landschappen : de Ardennen, de Hoge Venen, de meren in de Oostkantons, het land van Herve en zijn boomgaarden, de Maasvallei ... Maar de provincie Luik heeft ook prachtige steden op mensenmaat zoals Luik, die als eerste toeristenstad van Wallonië bekend staat om zijn belangrijke bezienswaardigheden. Daarnaast is Luik ook een plaats van traditie, folklore en een steeds innoverende gastronomie, waar nieuwe hippe plaatsen voorgesteld worden het gidsje Shop'In Design...

De Oostkantons! Deze Duitstalige Belgische streek ligt ten oosten van de provincie Luik. Het natuurreservaat van de Hoge Venen is het oudste en het meest uitgebreide reservaat in ons land. Het Centrum van Botrange is een trefpunt voor natuurliefhebbers en wandelaars. Dichtbij ligt het Signal de Botrange, het geografische hoogtepunt van België (694 m).http://www.liegetourisme.be


Aken (DE)

De regio Aken-Düren-Heinsberg grenst aan zowel Nederlands Limburg als de Provincie Luik in Belgie. Deze regio bestaat uit de volgende steden: Alsdorf, Baesweiler, Eschweiler, Herzogenrath, Monschau, Stolberg und Würselen, als ook de gemeentes Simmerath en Roetgen. De regio Aken-Düren-Heinsberg verbindt de industriële geschiedenis met het nieuwe natuurverbond in de regio.

http://www.gruenmetropole.eu